Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Achilles’29 - PEC Zwolle

Dinsdagavond stond het inhaalduel tussen Achilles’29 en PEC Zwolle Vrouwen op het programma. Deze wedstrijd, die anderhalve week geleden werd afgelast vanwege hevige sneeuwval, werd gespeeld in Groesbeek.

In de eerste helft voetballen de Zwolse vrouwen goed. Er worden een aantal grote kansen gecreëerd, alleen laat de afronding te wensen over. Na ruim een kwartier spelen komt daar verandering in. Via een aanval over de rechterflank komt de bal via Esmee de Graaf voor de voeten van Rebecca Doejaaren, de aanvalster staat op de goede plek om het leer in tweede instantie binnen te tikken. Ondanks de voorsprong blijft de uitploeg op jacht naar meer. Zo schiet Judith Frijlink op de lat en levert een hoekschop een gevaarlijke situatie op in de doelmond van Achilles’29, maar gescoord wordt er niet. Ook de eerdere doelpuntenmaakster Doejaaren komt nog twee keer oog in oog met keepster Michelle van der Laan, alleen lukt het haar niet om wederom doel te treffen. Met een minimale voorsprong en tevreden gevoel bereikt PEC Zwolle Vrouwen de rust.

De tweede helft begint goed voor de Blauwvingers. Met een prachtig afstandschot weet Suzanne Giesen de 0-2 op het scorebord te knallen. De bal vliegt prachtig via de onderkant van de lat binnen. Waar PEC Zwolle Vrouwen op rozen denkt te zitten, volgt al snel de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. In eerste instantie redt Nadja Olthuis uitstekend op een schot van Achilles, maar uit de daaropvolgende hoekschop valt dan toch de 1-2. Dit doelpunt is voor de thuisploeg het signaal om met veel inzet en energie het Zwolse spel te ontwrichten. Juist door de ruimte die hierdoor ontstaat weten de Blauwvingers nog een kans bij elkaar te spelen. Esmee de Graaf duikt plots op voor de keepster van Achilles’29, maar die weet redding te brengen. Na 71 minuten valt dan toch de gelijkmaker. Bonita Theunissen weet optimaal te profiteren van Zwols balverlies en schuift het leer tegen de touwen. De thuisploeg gaat door en komt vijf minuten voor tijd zelfs op voorsprong. Een hoge bal wordt niet goed weggewerkt door de verdediging, waardoor Melanie Bross zichzelf kroont tot matchwinner en het winnende doelpunt achter Olthuis werkt.

Door de nederlaag in Groesbeek blijft PEC Zwolle Vrouwen vooralsnog laatste in de Eredivisie Vrouwen. Aanstaande vrijdag komt het team wederom in actie. Ditmaal in het eigen MAC3PARK stadion, waar om 19.30 uur PSV de tegenstander is.

Wedstrijdstatistieken
Achilles ’29 – PEC Zwolle Vrouwen (0-1) 3-2

Scoreverloop:
’18 0-1 Doejaaren
’50 0-2 Giesen
’58 1-2 Bross
’71 2-2 Theunissen
’85 3-2 Bross

Opstelling Achilles’29: Van der Laan, Van Es, Schellekens (’55 Cobussen), Theunissen, Bross, Derks, Rijks, Ter Maat, Kersten (’78 Verspaget), Hopmans en Verhoeven.

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Van Os, Bakker (’80 Scheggetmann), Tiemens, Bennink, Frijlink, Van Schoonhoven, Giesen (’83 Van Vilsteren), De Graaf, Doejaaren en Bennink (’70 Weijkamp).