sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Willem II - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle heeft dinsdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na zeges tegen Roda JC Kerkrade (beker) en Go Ahead Eagles (competitie) werd in Tilburg met 2-1 verloren van Willem II. Bartholomew Ogbeche was de gevierde man bij de Brabanders. 

De Zwollenaren, met onder meer de weer fitte Philippe Sandler, Wouter Marinus, Terell Ondaan en Piotr Parzyszek in de basis, begonnen alleraardigst aan het duel. Via Ondaan en Parzyszek kreeg het twee goede mogelijkheden om de score te openen. Toch waren het de Tilbrugers die op voorsprong kwamen. Mike Hauptmeijer kon een gevaarlijke voorzet van Koen Wesdorp nog keren, maar was kansloos toen Ogbeche van dichtbij aanlegde: 1-0. De Blauwvingers probeerden nog voor rust de schade te herstellen, maar slaagden daar niet in. Sandler was met een vrije trap tegen de lat nog wel heel dichtbij.

In de tweede helft lukte het dan toch om de gelijkmaker te forceren. Parzyszek wist de bal na geklungel achterin bij Willem II te veroveren en keeper Wessel Sprangers te verslaan: 1-1. Zestig tellen later stond Jong PEC Zwolle opnieuw op achterstand. Ogbeche stond aan het einde van een fraaie aanval en bracht de thuisploeg andermaal op voorsprong: 2-1. Deze voorsprong gaven de Tilburgers niet meer uit handen. Zwolle leek nog een punt mee te nemen, maar zag in de blessuretijd een treffer afgekeurd worden.

Jong Willem II - Jong PEC Zwolle:  2-1 (1-0). 
Scheidsrechter:  dhr. Kieft 
Opstellingen: 
Jong Willem II: Sprangers, Koks, Van Dijk, Kok, Mohrman, Lauwers (87. Pijnenburg), Urbanski, Wesdorp,  Bostanci, Ogbeche (70. Ogenia), El Hankouri (80. Kristinsson).

Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Swart, Van Looy, Sandler, Woudstra, Marinus, Van Wijnen, Tanriver, Ondaan, Parzyszek en Witteveen.

Scoreverloop: 
16. Ogbeche 1-0 
59. Parzyszek 1-1 
60. Ogbeche 2-1