Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Willem II

Maandagavond heeft Jong PEC Zwolle de eerste thuiswedstrijd van 2016 gespeeld. In het IJsseldelta stadion werd de strijd aangegaan met de beloften van Willem II.

De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg valt al snel te noteren. Via David Brown krijgt Boris Rasevic een kans, maar de aanvaller heeft het vizier niet op scherp staan. Vijf minuten later neemt Dario Tanda het doel van de Tricolores onder vuur. Doelman Nigel Bertrams pareert zijn inzet en verwerkt de bal tot corner. Uit deze hoekschop kopt de Tsjechisch jeugdinternational Josef Kvída de bal hard tegen de touwen. In het vervolg van de eerste helft heeft PEC Zwolle kansen om de marge te verdubbelen. Echter stuit Brown op de keeper en krijgt Rasevic de bal net niet voldoende onder controle om af te drukken. Ook de volgende mogelijkheid is niet aan de thuisploeg besteed. Na een mooie combinatie met Jeroen Buitenhuis snijdt Brown door de defensie van de Tilburgers heen. Oog in oog met de keeper haalt hij hard uit, alleen kan Bertrams de bal nog net met zijn vingertoppen redden.

Na de thee schieten de twee teams uit de startblokken. Door deze strijdlustige instellingen ontstaan aan beide kanten wat mogelijkheden, maar echt grote kansen blijven uit. Wel gaat het spel in hoog tempo op en neer, waardoor er een mooi schouwspel voor de aanwezige toeschouwers ontstond. Tien minuten voor het einde beslissen de Zwollenaren het duel. Een mooie aanval komt via Kvída en Sander Thomas bij Jurdany Koster terecht. De buitenspeler weet doelman Bertrams te passeren en zet zo de 2-0 eindstand op het scorebord.     

Wedstrijdstatistieken

Scoreverloop:
12. 1-0 Josef Kvída
79. 2-0 Jurdany Koster

Opstelling Jong PEC Zwolle: De Jong, Ten Have, Evre, Bruintjes, Kvída, Tanda, Buitenhuis, S.Thomas, Heerkes, Rasevic, Brown.

Opstelling Willem II 2: Bertrams, Van Erp, Van den Bogert, Franssen, Simonse, Kok, Koks, Lauwers, Ondaan (46. Hilerman), Bouhadan, Andrade (46. Ogenia).