Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Willem II - PEC Zwolle

Maandagavond werd in Tilburg om 18.30 op Sportpark Bijstervelden afgetrapt voor de wedstrijd Jong Willem II – Jong PEC Zwolle. De Tricolores wisten nog geen punten te pakken dit seizoen, terwijl de Zwollenaren met tien punten uit vier wedstrijden op een gedeelde eerste plaats staan.

De wedstrijd begint in hoog tempo en het spel gaat op en neer. De beste mogelijkheden zijn in het begin van de wedstrijd voor Jong PEC Zwolle, maar ook Jong Willem II is dreigend. In de 27e minuut is de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt als een vrije trap van de Tilburgers op de lat terecht komt. Een aantal minuten later is het weer de beurt aan Jong Willem II, maar een poging van Richairo Zivkovic wordt door Dean Patricio van de lijn gehaald. Jong Willem II weet met hun dreiging en snelheid de Zwollenaren in de problemen te brengen en krijgen steeds meer kansen. Dit resulteert vlak voor rust dan ook in de openingstreffer. De Sa weet in de 42e minuut doelman Boy de Jong te verschalken: 1-0. 

Na rust is hetzelfde spelbeeld te zien, met wederom vel voetbal en een hoog tempo. De Tilburgers zijn sterker en het is Robert Braber die de 2-0 op het scorebord zet. Na een snelle uitbraak van Zivkovic weet Braber makkelijk binnen te tikken. In de 81e minuut wordt de wedstrijd beslist als Patricio een penalty veroorzaakt en met zijn tweede gele kaart van het veld wordt gestuurd. De Jong gaat achter de bal staan en schiet raak. Gezien de hele wedstrijd komt de ploeg van trainer/coach Albert Van der Haar te kort tegen een sterk Willem II dat meer dreiging kan geven en fysiek sterker is. In de 90e minuut wordt de eindstand op het scorebord genoteerd als Joppen de 4-0 binnenschiet. 

Dit keer dus geen punten voor de Zwollenaren, die door de nederlaag in Brabant zakken naar de vierde plaats op de ranglijst. Volgende week maandag is Jong ADO Den Haag de tegenstander in het IJsseldelta stadion. 

Wedstrijdstatistieken
Jong Willem II – Jong PEC Zwolle 4-0 (1-0) 
Scheidsrechter: Laurens Gerrets 

Opstellingen:
Jong PEC Zwolle: De Jong, Ehizibue, Buitenhuis (87. Berghuis), Evre, Havertong, Bruintjes, Patricio, Heerkes, El Hasnaoui (87. Ten Have), Lazic (71. Koster), Bulut
Jong Willem II: Bertrams, Franssen, Van de Rande, Joppen, Altheer, Vleugels, De Jong, Braber, De Sa (89. Lauwers), Zivkovic (63. Martial), Koks (82. Hilterman) 

Scoreverloop:
42. De Sa 1-0
59. Braber 2-0
81. De Jong 3-0 (P)
90. Joppen 4-0