Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Willem II 2

Zwolse beloften winnen van Jong Willem II

Nadat het eerste elftal van PEC Zwolle afgelopen zondag speelde tegen Willem II, was het één dag later de beurt aan Jong PEC Zwolle om het op te nemen tegen de beloften uit Tilburg. De wedstrijd werd gespeeld in het MAC3PARK stadion en begon om 18.30 uur. Bij de Zwollenaren was er onder meer een basisplaats voor Anass Achahbar, Kevin Begois, Calvin Verdonk en Hervin Ongenda.

De wedstrijd tussen beide elftallen kende vanaf het begin een hoog tempo. De winst was van belang aangezien de nummer twee van deze beloftecompetitie deel mag nemen aan de play-offs voor een plek in een hogere beloftecompetitie. Mooie aanvallen werden achtereenvolgens afgewisseld met stevige duels. Na een doelpunt van Wouter Marinus in de eerste helft, was het de Franse aanvaller Ongenda die in het tweede bedrijf doeltreffend was. Hij rondde een toegekende strafschop beheerst af, waardoor de manschappen van trainer/coach Albert van der Haar uiteindelijk met 2-0 wonnen.

Door de overwinning van de Blauwvingers is het de komende weken spannend wie uiteindelijk de nummer twee in de competitie gaat worden. Op doelsaldo staat Jong Willem II momenteel boven Jong PEC Zwolle. Ben je benieuwd naar de huidige stand in de competitie? Klik dan hier.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong Willem II 0-2 (0-1)
Scheidsrechter: Rob Olde Klieverink

Basisopstellingen
Jong PEC Zwolle : Kevin Begois, Tarik Evre, Philippe Sandler, Josef Kvída, Calvin Verdonk, Bas van Wijnen, Wouter Marinus, Hachim Mastour, Jochem van Putten, Hervin Ongenda en Anass Achahbar.
Jong Willem II : Nigel Bertrams, Joep van de Rande, Victor van den Bogert, Lex van Dijk, Koen Wesdorp, Thomas Kok, Jari Schuurman, Emre Bostanci, Andreias-Cristian Calcan, Amusah Abubakar en Branco van den Boomen.

Scoreverloop
’36. Wouter Marinus 1-0
’52. Hervin Ongenda 2-0