Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Willem II 2 - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle verliest van beloften Willem II

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen het beloftenelftal van Willem II. Bij de Zwollenaren begonnen onder meer Bart Schenkeveld, Gustavo Hebling, Hachim Mastour en Thanasis Karagounis in de basisopstelling.

De Zwollenaren komen op het sportpark van TSV Longa na achttien minuten op achterstand. PEC Zwolle maakt onder druk een fout op het middenveld, waarna de sterke aanvaller Bartholomew Ogbeche de 1-0 voor zijn elftal binnenwerkt. Een klein kwartier later verdubbelt de thuisploeg de score. Amusah Abubakar verschalkt doelman Mike Hauptmeijer met een bekeken lob: 2-0. Na 35 minuten komen de Blauwvingers terug in de wedstrijd. Arbiter Paul Coppens fluit voor een penalty, nadat hij een handsbal heeft gesignaleerd in het zestienmetergebied. Met een prachtige ‘panenka’ zet Mastour de aansluitingstreffer op het scorebord: 2-1.

Na de rust neemt Jong PEC Zwolle het heft in handen. De Zwollenaren creëren enkele kansen, maar tot doelpunten leidt dit niet. In de 75 e minuut scoren de Tilburgenaren wel. Uit een vrije trap brengt Lex van Dijk de stand op 3-1. Vijf minuten voor tijd krijgt verdediger Sander van Looy nog een grote mogelijkheid, maar oog in oog met de keeper mist hij. Zodoende verliezen de Zwollenaren de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van Jong Willem II.

Wedstrijdstatistieken
Jong Willem II – Jong PEC Zwolle 3-1 (2-1)
Scheidsrechter: Paul Coppens

Scoreverloop
’18. Bartholomew Ogbeche        1-0
’31. Amusah Abubakar                 2-0
’35. Hachim Mastour                     2-1
’75. Lex van Dijk                               3-1

Opstellingen
Jong Willem II : Mattijs Branderhorst, Lex van Dijk, Abel Franssen, Luke Mohrman, Thomas Kok, Dani Koks, Niels Wouters, Jari Schuurman, Joep van de Rande, Bartholomew Ogbeche (’82. Tarik Bouhadan) en Amusah Abubakar (’85. Koen Wesdorp).  

Jong PEC Zwolle : Mike Hauptmeijer, Tarik Evre, Bart Schenkeveld, Sander van Looy, Josef Kvída (’79. Pim ten Have), Philippe Sandler, Gustavo Hebling, Christiaan Dabaghian (’75. Bas van Wijnen), Hachim Mastour, Max de Boom (’67. Jochem van Putten) en Thanasis Karagounis.