Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - VVV/Helmond Sport

Maandagavond stond de competitiewedstrijd tussen Jong PEC Zwolle en Jong VVV/Helmond Sport op het programma. In een mistig IJsseldelta stadion floot Marcel Boekholt om 18.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Aan de kant van de bezoekers kwamen we een oude bekende tegen. Doelman Delano van Crooij speelde enkele seizoenen geleden nog in het blauwwitte tenue van de Zwollenaren en stond vandaag tegenover zijn oude club.

Vanaf het begin laten de gasten zien dat zij zijn gekomen om te winnen. Ook de thuisploeg komt naarmate het duel vordert iets beter in het spel en creëert steeds meer kansen. Jong PEC Zwolle sticht gevaar via onder andere Queensy Menig en Boban Lazic. Na een voorzet van Menig krijgt Samet Bulut een kans, maar zijn kopbal treft geen doel. De eerste echt grote mogelijkheid om de openingstreffer te scoren komt wederom op naam van Bulut, maar de spits schiet de bal recht in de handen van keeper Van Crooij. Zodoende zoeken beide elftallen de kleedkamer op met een 0-0 tussenstand.    

 
In verband met de mist werd er met een oranje voetbal gespeeld (foto: Raymond Smit). 

De tweede helft begint met een kans voor de Blauwvingers. Uit een vrije trap krijgt Tarik Evre de bal voor zijn voeten, maar uit de draai schiet de verdediger naast het doel. Ook de bezoekers komen er kort daarna weer gevaarlijk uit. Ditmaal is de mogelijkheid voor Thomas Schilders, hij zet de kans echter niet in een doelpunt om. Het spel gaat heen en weer en in de 60  minuut is het wederom Jong PEC Zwolle met een grote mogelijkheid. Een snoeihard schot van Dean Patricio spat uiteen op de paal. Kort hierna is het wederom pech als een mooi schot van Gustavo Hebling de lat raakt. De Zwollenaren benutten de kansen niet en de uitploeg blijft hierdoor in de wedstrijd. Nadat Mickey van der Hart zo’n tien minuten voor het einde van het duel handelend optreedt na een poging van dichtbij, is het in de 82  minuut wel raak voor de bezoekers. Het is spits Schilders die de bal achter doelman Van der Hart schiet en hiermee de 0-1 eindstand op het scorebord zet. Hierdoor neemt Jong VVV/Helmond Sport de drie punten mee in de bus naar het zuiden van het land en blijven de Blauwvingers met lege handen achter. 

Jong PEC Zwolle – Jong VVV/Helmond Sport 0-1 (0-0)  
Scheidsrechter: M. Boekholt 

Opstelling: 
Jong PEC Zwolle: Van der Hart, Patricio, Evre, Rasevic, Menig (75. Buitenhuis), Bulut, Bruintjes (86. Berends), Browne (61. Heerkes), Lazic, Hebling, Havertong 

Jong VVV/Helmond Sport: Van Crooij, Van de Kerkhof, Sevinç, Haagen, Bourdouxhe, Edwards, Gijzen, Kruijsen, Schilders, Strijbosch (68. Van Gool), El Allouchi 

Scoreverloop: 
82. Schilders      0-1