Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag VVV/Helmond Sport - PEC Zwolle

Maandagavond stond voor Jong PEC Zwolle de eerste competitiewedstrijd op het programma. In Limburg was Jong VVV/Helmond Sport de tegenstander. Het team staat dit seizoen onder leiding van trainer Albert van der Haar, die daarmee het stokje heeft overgenomen van Gert Peter de Gunst.

In de eerste helft gaat de strijd gelijk op. De ploegen lijken met een gelijke stand te gaan rusten, totdat de Blauwvingers een minuut voor de pauze een strafschop krijgen. Boris Rasevic weet raadt met deze mogelijkheid en schiet de bal onberispelijk binnen.

Na de thee domineert Jong PEC Zwolle de wedstrijd. De voorsprong geeft het team zelfvertrouwen. Het duurt dan ook niet lang voordat de score verdubbelt wordt. David Brown heeft een individuele actie in huis waar de verdediging van de zuiderlingen geen grip op heeft. Ook de afwerking van de Nieuw-Zeelander laat niet te wensen over: 0-2. In het vervolg van de tweede helft geven de gasten weinig weg. De enkele keer dat de spelers van VVV/Helmond Sport het doel onder vuur namen, lag de attent keepende Mike Hauptmeijer in de weg. Diep in blessuretijd moet de sluitpost zich dan toch nog een keer gewonnen geven. Sven van de Kerkhof scoort in de 93e minuut de eretreffer.

De 1-3 overwinning voor de Zwollenaren betekent een voortvarend begin van de competitie! Volgende week maandag staat de eerste thuiswedstrijd op het menu. Om 18.30 uur is Jong SC Cambuur de tegenstander in het IJsseldelta stadion. Zoals gebruikelijk is deze wedstrijd vrij te bezoeken, via de entree van het spelershome.

Opstelling Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Ten Have (80. Yildrim), Bruintjes, Van Looy, Havertong, Heerkes, Koster, Berends, Rasevic (70. Berghuis), Witteveen en Brown (70. Van Putten).

Scoreverloop:
44. Rasevic (pen.) 0-1
49. Brown 0-2
88. Koster 0-3
93. Van de Kerkhof 1-3