sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - sc Heerenveen

Jong PEC Zwolle blijft ongeslagen

Maandagavond stond om 18.30 de wedstrijd Jong PEC Zwolle – Jong sc Heerenveen op het programma. De wedstrijd in het regenachtige IJsseldelta stadion werd gefloten door scheidsrechter Steven van der Vrande.

Beide ploegen beginnen de wedstrijd wat aftastend. Het allereerste wapenfeit van het duel komt van de kant van Jong sc Heerenveen. Na zes minuten spelen neemt Tarik Kada het doel van de Zwollenaren onder vuur, maar doelman Mickey van der Hart redt op zijn inzet. Vijf minuten later wordt Jong PEC Zwolle voor het eerst gevaarlijk en dit resulteert direct in de openingstreffer. Na een mooi opgezette aanval is het Kingsley Ehizibue die de bal bij de tweede paal neerlegt en Tom Heerkes die beheerst afrondt: 1-0.

Na de goal van Heerkes blijft het spel op en neer golven. Beide ploegen zoeken de aanval en proberen de opening te creëren. Het zijn de Zwollenaren die er doorheen weten te komen; Wout Brama geeft een goede voorzet richting de tweede paal waar Ehizibue al klaar staat om de bal binnen te schieten. Echter weet een verdediger van Jong sc Heerenveen de bal nét op tijd weg te werken. Kort daarna breken de Friezen uit. Tarik Kada krijgt de kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te schieten, maar Kada krijgt de bal niet tussen de palen. De wedstrijd gaat op en neer en het is vervolgens weer de beurt aan de Blauwvingers. Met wederom een snelle uitbraak krijgt Jong PEC Zwolle de kans op de 2-0. Het is Abdel El Hasnaoui die een goede pass geeft richting Ehizibue, maar de doelman weet de doorgang te voorkomen. Het eerste half uur van de wedstrijd is Jong PEC Zwolle de bovenliggende partij en weten zij met mooi voetbal en lange combinaties een goede wedstrijd op de mat te leggen.

In de tweede helft zijn het wederom de Zwollenaren die de aanval zoeken en blijven voetballen. De ploeg van trainer/coach Albert van der Haar heeft het meeste balbezit en is sterker. Maar toch is het Jong sc Heerenveen dat in de 61 e minuut uit het niets de gelijkmaker weet binnen te schieten. Het begint bij een vrije trap die niet goed wordt weggewerkt door de Zwolse defensie, er volgt een voorzet en na wat gerommel in de 16-meter is het de in de rust ingevallen Stefan Gartenmann die de bal weet binnen te tikken: 1-1. Kort na de gelijkmaker zijn de Friezen weer gevaarlijk. Het is centrale verdediger Kenneth Otigba die een schot lost richting de goal van Mickey van der Hart. De doelman reageert echter alert en redt knap op de poging van Otigba.

Jong PEC Zwolle raakt niet van slag door de tegentreffer en blijft de betere ploeg. Jammer genoeg voor de Zwollenaren weten zij niet genoeg gevaar te stichten en Jong sc Heerenveen blijft dan ook op de been. In de tweede helft gebeurde er verder niet veel meer. Beide ploegen konden geen gevaar meer stichten in het strafschopgebied , waardoor de eindstand van 1-1 op het scorebord verscheen.

Door het gelijkspel blijft Jong PEC Zwolle ongeslagen. Het heeft na vier wedstrijden tien punten bij elkaar gespeeld. Volgende week zijn de Blauwvingers vrij, over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen Jong Willem II.

Jong PEC Zwolle – Jong sc Heerenveen 1-1 (1-0)
Scheidsrechter: Steven van der Vrande

Opstellingen
Jong PEC Zwolle: van der Hart, Sainsbury, Heerkes, Brama (85. Patricio), Kvida, Bruintjes, Ehizibue (75. Bulut), el Hasnaoui, Lazic, Buitenhuis, Havertong

Jong sc Heerenveen: de Fockert, Schoop, Marzo, Otigba, van Koesveld, Amin, Kada, Huizing, Mrkonja (46. Gartenmann), Thorsby, Vlap (67. Leilis) 

Scoreverloop
11. Heerkes
61. Gartenmann