sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag SC Cambuur - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle geeft voorsprong uit handen

Maandagavond stond het competitieduel tussen Jong PEC Zwolle en Jong SC Cambuur op het programma. In Leeuwarden maakten beide teams er een aantrekkelijke wedstrijd van. De neutrale toeschouwer was de grote winnaar, want er vielen maar liefst acht doelpunten te noteren.

De ploegen doen niet voor elkaar onder in de eerste minuten van de wedstrijd, maar toch komt de thuisploeg op voorsprong.  In de achtste minuut tikt Delvechio Blackson een doorgeschoven voorzet binnen: 1-0. Kort hierna worden de Zwollenaren voor het eerst gevaarlijk. Een slim afstandsschot van Stef Nijland wordt doorzien door de doelman van de Friezen en een vrije trap treft ook geen doel. In de veertiende minuut moet Jong PEC Zwolle-doelman Boy de Jong ingrijpen. Een schot van Jong SC Cambuur komt op de lat terecht en de hieruit volgende rebound wordt gestopt door de keeper. De kansen gaan op en neer in het begin van de wedstrijd. Samet Bulut is dichtbij een treffer, maar zijn kopbal valt niet in het doel. In de 22 e minuut moet wederom De Jong in actie komen. Hij voorkomt een nog grotere achterstand voor zijn ploeg. Na een klein half uur spelen valt dan eindelijk de gelijkmaker. Nijland schiet een vrije trap van zo’n dertig meter beheerst achter Kevin Wilpstra: 1-1. Het is een erg vermakelijke wedstrijd, want een paar minuten na de gelijkmaker worden de Leeuwarders weer gevaarlijk. Na balverlies van de Zwollenaren krijgt Valmir Berisha de mogelijkheid om zijn ploeg opnieuw op voorsprong te zetten, maar hij schiet over. Op slag van rust straft Jong PEC Zwolle een fout van de thuisploeg wel direct af. Wederom is Nijland de maker van het doelpunt. Met een bekeken schot schiet hij de bal achter de Friese doelman en zo gaan de Blauwvingers met een voorsprong de rust in: 1-2.

De tweede helft gaat in hetzelfde tempo verder als het eerste bedrijf. In de 56 e minuut van de wedstrijd krijgt de ploeg van trainer/coach Albert van der Haar een strafschop. Na een slimme actie van Boban Lazic breken de Zwollenaren uit. Lazic geeft de bal af aan Nijland, die wordt aangetikt binnen het zestienmeter gebied. Arbiter Berben twijfelt geen moment en legt de bal op de stip. Lazic gaat achter de bal staan en schiet het leer snoeihard tussen de palen: 1-3. Jong PEC Zwolle kan niet lang nagenieten van deze ruime voorsprong, want vier minuten later valt de aansluitingstreffer. De aanval wordt opgezet door Dominik Masek, hij bereikt Sebastian Roman Steblecki en die zet de 2-3 op het scorebord. Een opportunistisch Jong SC Cambuur gelooft in de gelijkmaker en in de 71 e minuut worden ze beloond. Invaller Rowdi van der Putten maakt de 3-3. Een kleine tien minuten later is het alweer raak. De Friezen raken in eerste instantie de paal, maar wederom staat Van der Putten op de goede plek en hij schiet zijn ploeg op een 4-3 voorsprong. De Blauwvingers knokken voor de gelijkmaker, maar ze komen er niet doorheen. In de 83 e minuut lijkt de wedstrijd gespeeld als Gustavo Hebling zijn tweede gele kaart van de wedstrijd getoond krijgt. De middenvelder moet met rood vertrekken. Kort voor tijd deelt de thuisploeg de genadeklap uit als invaller Daniël van Warven de 5-3 binnentrapt. Zodoende blijven de drie punten in Friesland achter.

Jong SC Cambuur – Jong PEC Zwolle 5-3 (1-2)
Scheidsrechter: S. Berben

Opstellingen:
Jong PEC Zwolle: De Jong, Buitenhuis (67. Rasevic), Evre, Bruintjes (87. Browne), Kvída (77. Havertong), Hebling, Heerkes, Ehizibue, Lazic, Bulut, Nijland 

Jong SC Cambuur: Wilpstra, Andriuskevicus (30. Van Warven), Blackson, Hassan, Janzen, Boutzamar, Steblecki, Masek, Rosheuvel (90. Constancia), Houtkoop, Berisha (65. Van der Putten)

Scoreverloop:
8. Blackson                        1-0
29. Nijland                         1-1
45. Nijland                         1-2
56. Lazic                            1-3 (Pen.)
60. Steblecki                      2-3
71. Van der Putten            3-3
80. Van der Putten            4-3
89. Van Warven                 5-3