Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - SC Cambuur

Nadat Jong PEC Zwolle vorige week de competitie opende met een 1-3 overwinning op Jong VVV / Helmond Sport, stond maandag de eerste thuiswedstrijd op het menu. Tegenstander in regenachtige omstandigheden was Jong SC Cambuur. Het Friese team dat wordt aangestuurd door trainer en voormalig Blauwvinger Arne Slot.  

Tijdens de eerste helft gaat het spel op en neer. Jong PEC Zwolle noteert al snel de eerste mogelijkheid. Tom Heerkes schiet de bal echter tegen de paal. Niet veel later krijgt Kingsley Ehizibue een grote mogelijkheid op de openingstreffer. De bal valt precies tussen doelman en verdediging in, alleen komt Ehizibue net niet tot afronding. In de tegenstoot speelt Jong SC Cambuur een mogelijkheid bij elkaar. Masek Dominik schiet op het doel, maar keeper Boy de Jong heeft een antwoord paraat en tikt de bal tot hoekschop. Oud-speler van Jong PEC Zwolle Delvechio Blackson is vanuit de corner gevaarlijk dichtbij een voorsprong voor de gasten. De verdediger mikt echter net iets te hoog, waardoor de brilstand op het scorebord blijft staan.  

Vlak na de rust komt Jong SC Cambuur wel op voorsprong. Jamiro Alvarenga krult de bal van behoorlijke afstand mooi in de hoek van het doel. De achterstand is voor de Zwollenaren het teken er een schepje bovenop te doen. Dit resulteert na een half uur spelen in een hard schot van Boris Rasevic dat uiteenspat op de lat. Een kwartier voor tijd wordt de gelijkmaker wel gescoord. Heerkes staat oog in oog met doelman Harm Zeinstra en rondt de kans beheerst af. In het resterende gedeelte van de wedstrijd golft het spel op en neer. Jong SC Cambuur is dichtbij een voorsprong met een schot op de paal, terwijl Jong PEC Zwolle niet veel later het net wel vindt. Een goede vrije trap van Sander van Looy komt terecht bij Boban Lazic. De rappe buitenspeler neemt knap aan en speelt het leer door op Josef Kvída. De Tsjechisch jeugdinternational rond keihard af: 2-1. Een paar minuten later beslist de thuisploeg het duel. Dalvin Havertong stuurt Ehizibue de diepte in, die één op één met doelman Zeinstra rustig afrondt.    

Door de overwinning gaat Jong PEC Zwolle aan kop in de Beloftencompetitie A. Volgende week wacht er een uitwedstrijd voor het team van trainer Albert van der Haar. Het reist die maandag af naar Almelo voor een duel tegen Jong Heracles Almelo.  

Wedstrijdstatistieken  
Opstelling Jong PEC Zwolle: De Jong, Ten Have, Kvída, Van Looy, Ehizibue, Havertong, Heerkes, Berghuis, El Hasnaoui, Lazic en Rasevic.  

Doelpuntenmakers  
48. 0-1 Jamiro Alvarenga  
73. 1-1 Tom Heerkes  
87. 2-1 Josef Kvída  
89. 3-1 Kingsley Ehizibue