sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Roda JC Kerkrade - PEC Zwolle

Geen titel voor Jong PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle is er in Kerkrade niet in geslaagd de titel van de beloftencompetitie poule B in de wacht te slepen. Tegen Jong Roda JC Kerkrade mocht het met een 1-1 gelijkspel niet mopperen, maar dat was onvoldoende voor de eindzege, omdat concurrent Jong Willem II wel won.

Pas na twintig minuten kwam er wat leven in de brouwerij in het Parkstad Limburg stdion. Terell Ondaan besloot van grote afstand uit te halen en zag zijn inzet bijna in het doel belanden. Keeper Radomir Novakovic had een merkwaardige redding in huis, maar voorkwam wel de openingstreffer van de avond. De eerste grote kans van de thuisploeg was voor Maecky Ngombo die alleen voor Mickey van der Hart niet tot scoren kwam. Uit de rebound lukte ook Jeremy Mayele Munkana dat niet.

Na rust was het wederom Van der Hart die belangrijk was toen Ngombo opnieuw voor de keeper opdook. Met de voeten wist Van der Hart ook deze kans onschadelijk te maken, waarna Nicolás Freire voor opruiming zorgde. De Zwollenaren waren bij tijd en wijle onzichtbaar en kwamen er maar sporadisch uit zonder enig gevaar te stichten. De Limburgers kwamen daarentegen wel in de buurt van het doel. Ditmaal was Nicky Souren dichtbij. De paal voorkwam echter dat Jong PEC Zwolle op achterstand kwam te staan. Uit het niets wist Rogier Benschop zeven minuten voor tijd de 0-1 te scoren, maar lang konden de Zwollenaren niet genieten van de voorsprong. Ngombo scoorde vier minuten later tegen. Omdat Jong Willem II wel wist te winnen, viel er niets te vieren in Limburg. Door het mislopen van de titel, zit promotie naar poule A er niet meer in. 

Volgende week rest voor Jong PEC Zwolle nog de bekerfinale. Om 18.30 uur is Jong SC Cambuur in Zwolle de tegenstander.

Jong Roda JC Kerkrade - Jong PEC Zwolle:  1-1 (0-0). 
Toeschouwers:  200       
Scheidsrechter:  Midden   
Gele kaarten:  Mayele Munkana en Van Peppen (Jong Roda JC Kerkrade)

Opstellingen:     
Jong Roda JC Kerkrade: Novakovic, Schlösser, Werker, Van Peppen, Souren, Mayele Munkana, Rutjes, Ngombo, Remans, Milts en Rodriquez.

Jong PEC Zwolle:  Van der Hart, Woudstra (69. Swart), Ten Have, Freire, Ligeon, Van Wijnen, Bruintjes, Van Ark, Ondaan, Israelsson (78. Van Putten) en Benschop.

Scoreverloop:      
83. Benschop 0-1 
87. Ngombo 1-1