sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Roda JC Kerkrade

Jong PEC Zwolle stond maandagmiddag tegenover Jong Roda JC Kerkrade. De nummers 1 en 2 van de competitie troffen elkaar dit seizoen in Limburg al in de beker (1-3 winst voor Jong PEC Zwolle) en kruisten nu de degens in competitieverband. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek wel toen na negentig minuten een 4-4 stand op het bord stond. Voor de gasten smaakte het punt extra zoet, aangezien Zwolle bij rust nog ruim aan de leiding ging. Zo bleef Jong PEC Zwolle de bezoekers uit Kerkrade in plaats van vier slechts één punt voor. 

Vanaf minuut één had Jong PEC Zwolle de touwtjes stevig in handen. Met het grootste gemak werd er gecombineerd en zorgvuldig aan een serie aanvallen gebouwd. Met de snelle Shaquile Woudstra als opkomende back op rechts en de al net zo vlugge Ondaan op links, was Jong PEC Zwolle in aanvallend opzicht een plaag voor de Kerkraadse opponent. De 1-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Ondaan vond Erik Israelsson, die vol overtuiging afrondde. De daaropvolgende aanval was nog mooier en leverde wederom een doelpunt op. Ditmaal gingen de credits naar Mark Bruintjes, die met een splijtende steekpass Ondaan alleen voor keeper Filip Kurto zette. Met een knal in de bovenhoek zette de linksbuiten de stand op 2-0. Binnen het half uur bolde het net nogmaals. Weer was er een hoofdrol voor Ondaan, die Kurto andermaal kansloos liet. Pas na de 3-0 kroop ook de ploeg van hoofdcoach Eric van der Luer uit zijn schulp. Mike Hauptmeijer hield met een goede reflex Mart Remans van scoren af en had ook een antwoord op een uithaal van Nicky Souren. Toch moest de keeper zijn meerdere erkennen in Livio Milts. Een schot in de lange hoek van de speler die een dag eerder Roda JC Kerkrade nog aan de zege had geholpen tegen sc Heerenveen, betekende de 3-1. Toch wist Zwolle nog voor rust de marge van drie te herstellen. Ondaan tekende voor zijn derde, nadat de bal bleef hangen na een gesmoorde vrije trap: 4-1.

Na een gezapige openingsfase van de tweede helft, kwam Jong Roda JC Kerkrade via Jorn Vancamp tot scoren. Een snelle aanval werd door de Belg tot doelpunt gepromoveerd. Even leken de bezoekers te geloven in de ommekeer, maar al snel nam Jong PEC Zwolle het initiatief weer over. Toen Israelsson gevloerd werd in het strafschopgebied van Roda, kreeg invaller Milo Witteveen, die minuten eerder een enorme kans om zeep hielp, de kans om de vijfde Zwolse treffer te laten aantekenen. Kurto stopte de ronduit slecht ingeschoten strafschop. Deze misser kwam Jong PEC Zwolle uiteindelijk duur te staan. Mart Remans was tweemaal dichtbij een treffer, waarbij Bruintjes eenmaal als redder in nood fungeerde voor de Blauwvingers. Toch werd het 4-3. Zes minuten voor tijd zorgde Nicky Souren met een schuiver door de benen van de uitkomende Hauptmeijer voor de aansluitingstreffer. Een hete slotfase brak aan, waarin Milts de 4-4 op zijn schoen had, maar het zijnet vond. Trainer Van der Haar probeerde vanaf de zijlijn zijn team vooruit te coachen en leek de bui al te zien hangen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd viel de gelijkmaker. Uit een vrije trap kon Mitchel Keulen ongehinderd raak koppen: 4-4. Even leek zelfs nog een nederlaag in de maak, al kreeg ook Jong PEC Zwolle in de knotsgekke slotfase nog een kans. Met een 4-4 eindstand stapten de Limburgers als mentale winnaar van het veld.

Jong PEC Zwolle - Jong Roda JC Kerkrade: 4-4 (4-1)  
Scheidsrechter:   dhr. Winkel 
Gele kaarten:   Remans, Mayele Munkana en Keulen (Jong Roda JC Kerkrade)

Opstellingen:   
Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Woudstra, Van Looy, Bruintjes, Ten Have, Bakker, Van Wijnen (46. Witteveen), Marinus, Van Putten (89. Schet), Israelsson en Ondaan (60. Benschop). 

Jong Roda JC Kerkrade: Kurto, Schlösser (70. Keulen), Ananou, Van Eijma, Rodriquez, Souren, Ngoy, Remans, Mayele Munkana, Milts en Vancamp. 

Scoreverloop:  
14. Israelsson 1-0 
18. Ondaan 2-0 
23. Ondaan 3-0 
38. Milts 3-1 
41. Ondaan 4-1 
57. Vancamp 4-2 
84. Souren 4-3 
90. Keulen 4-4