sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Roda JC Kerkrade - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de eeste bekerwedstrijd van het seizoen gespeeld. De Zwollenaren, die in een poule zitten met Jong Helmond Sport, Jong NAC Breda, Jong RKC Waalwijk, Jong sc Heerenveen en Jong Roda JC Kerkrade, troffen in het Parkstad Limbrug stadion Jong Roda JC. Door twee treffers van Rogier Benschop en een goal van Jochem van Putten, ging Jong PEC Zwolle in het Parkstad Limburg stadion met de zege aan de haal: 1-3.

Omdat coach Albert van der Haar ziek was, nam trainer Henk Brugge de honneurs waar in het duel waarin Jong PEC Zwolle uit de startblokken schoot. Het beginsignaal had amper geklonken of de Zwollenaren roken de voorsprong al. Een afstandsschot van Rogier Benschop kletterde tegen de lat boven de verbouwereerde keeper Twan Roex. Het bleek een waarschuwing, want amper zestig tellen later kwam Jong PEC Zwolle op voorsprong. Weer was het Benschop die zijn kans schoon zag om uit te halen, ditmaal na een verre trap van keeper Mike Hauptmeijer: 0-1. Al snel werd duidelijk hoe de vehoudingen op het veld waren. Achter de defensie van de Kerkraadse ploeg lag een zee van ruimte, maar omdat de eindpass vaak net niet goed genoeg was, profiteerde Zwolle hier niet optimaal van. Toch was het slechts een kwestie van tijd tot de volgende treffer. Jochem van Putten, die niet als enige alle vrijheid genoot bij een Zwolse aanval, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Joran Swart: 0-2. Jong Roda JC Kerkrade kwam maar nauwelijks van de eigen helft al en noteerde dan ook maar één echte kans. Die was voor Jeremy Mayele Munkana, die na een goedlopende aanval via Mart Remans en Jason Armand Kaluanga Bwanga, de bal net langs het doel van Hauptmeijer schoof.

De thuisploeg begon sterker aan de tweede helft, waarin Jong PEC Zwolle het eerste kwartier werd teruggedrongen. Toch werd er net als voor rust praktisch niets weggegeven. Hauptmeijer moest alleen handelend optreden bij een schot van Livio Milts. Diezelfde Milts kon een kwartier voor tijd inrukken na een grove charge op de benen van Bas van Wijnen, die het geluk had dat hij de situatie doorzag en op kon springen. Met een man minder werden de Limburgers op een 0-3 achterstand gezet. Opnieuw was Benschop na een splijtende steekpass de kwelgeest voor Roex. Pas in blessuretijd kwam Roda JC Kerkrade tot scoren. Munkana maakte oog in oog met Hauptmeijer geen fout en bepaalde de eindstand op 1-3.

Jong Roda JC Kerkrade - Jong PEC Zwolle 1-3 (0-2) 
Toeschouwers: 
120 
Scheidsrechter:  dhr. Van Kraay 
Gele kaarten: 
Rode kaart:  77. Milts (Jong Roda JC Kerkrade) 

Opstellingen: 
Jong Roda JC Kerkrade: Roex, Schlösser, Van Eijma, Rodriquez, Souren, Ngoy, Bwanga, Remans, Munkana, Milts en Van Hoogdalem (81. Erhayel). 

Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Woudstra (63. Jansman), Van Looy, Ten Have, Swart, Van Wijnen, Tanriver (61. Karagounis), Van Ark, Benschop, Witteveen (72. Van der Meer) en Van Putten. 

Scoreverloop: 
2. Benschop 0-1 
25. Van Putten 0-2 
84. Benschop 0-3 
90+1' Munkana 1-3