Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag RKC Waalwijk 2 - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle speelt gelijk tegen beloften RKC Waalwijk

Maandag speelde Jong PEC Zwolle een competitiewedstrijd tegen de beloften van RKC Waalwijk. Het duel begon om 18.30 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Mike de Bruijn.

Het zijn de Zwollenaren die sterk uit de startblokken komen. De winterse aanwinst Hervin Ongenda bereikt Anass Achahbar met een mooie pass, waarna de spits koelbloedig afwerkt: 0-1. In het vervolg van de eerste helft krijgen allebei de elftallen nog wel mogelijkheden om te scoren. Dit lukt alleen de ploeg uit Waalwijk in de 36 e minuut nog. Robby Ndefe slalomt beheerst door de Zwolse verdediging en trapt de bal voorbij doelman Kevin Begois tegen de touwen: 1-1.

Na de thee krijgen de Blauwvingers meerdere opgelegde kansen om de drie punten over de streep te trekken, maar gescoord wordt er niet meer. Zodoende wint Jong PEC Zwolle deze wedstrijd niet, ondanks een treffer van Achahbar in de eerste helft. De eerstvolgende wedstrijden van de Zwolse beloften vindt plaats op 7 februari. Het elftal van trainer/coach Albert van der Haar reist dan af naar Leeuwarden voor een duel tegen Jong SC Cambuur.

Wedstrijdstatistieken
Jong RKC Waalwijk – Jong PEC Zwolle 1-1 (1-1)
Scheidsrechter: Mike de Bruijn

Basisopstellingen
Jong RKC Waalwijk : Vaessen, Green, Naja, Ndefe, Sifneos, Van Weert, Seedorf, Van Arnhem, De Graauw, Baggerman en De Baar.
Jong PEC Zwolle : Kevin Begois, Van Wijnen, Sandler, Kvída, Verdonk, Israelsson, Marinus, Nijland, Mokhtar, Ongenda en Achahbar.

Scoreverloop
‘5. Anass Achahbar 0-1
’36. Robby Ndefe 1-1