Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - RKC Waalwijk 2

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen de beloften van RKC Waalwijk gewonnen. In een koud MAC3PARK stadion won de ploeg van trainer/coach Albert van der Haar met 1-0. Bij de Zwollenaren deden onder andere eerste elftal-spelers Ted van de Pavert, Calvin Verdonk en Anass Achahbar mee. 

De thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd tegen de Brabanders. Het leed veel balverlies, terwijl Jong RKC Waalwijk vrij gemakkelijk de bal in de ploeg kon houden. Grote kansen leverde dit voor de uitploeg echter niet op. Verder dan twee afstandsschoten van Philippe van Arnhem en Yessin Mohamadi kwamen de Waalwijkers niet. Na een kwartier spelen werd Jong PEC Zwolle voor het eerst dreigend voor het doel van de tegenstander. Verdonk leverde een goede voorzet af op Achahbar, maar hij raakte de bal niet goed, waardoor het leer naast het doel verdween. In de negentiende minuut kreeg de uitploeg de kans om op voorsprong te komen. Een slippertje in de Zwolse verdediging zorgde ervoor dat Mohamadi oog in oog kwam te staan met Kevin Begois. De speler van Jong RKC Waalwijk schoot echter naast het doel van de Zwollenaren. In het restant van de eerste helft waren er weinig mogelijkheden te noteren. Alleen Jari Koenraat kreeg namens de Waalwijkers nog een aardige kans op de openingstreffer, maar hij vond Begois op zijn weg. Na een matige eerste helft met weinig kansen, gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 stand. 

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd, alhoewel de Blauwvingers iets dreigender werden. In de 50  minuut stak Wouter Marinus de bal door op de snelle Max de Boom. Laatstgenoemde gaf een goede voorzet op Achahbar, maar zijn kopbal ging naast het doel. Even later knalde Jochem van Putten, weer na een voorzet van De Boom, over. De enige mogelijkheid voor Jong RKC Waalwijk in de tweede helft, kwam op naam van Van Arnhem. De jonge Waalwijker schoot van afstand en dwong Begois de bal over het doel te tikken. Aan de andere kant werd in de 75  e  minuut, op zo’n 25 meter van het doel, een overtreding gemaakt op Achahbar. De spits eiste zelf de vrije trap op en hij schoot het leer met een prachtige trap in het doel van de uitploeg: 1-0. In de resterende vijftien minuten werden de Brabanders niet meer gevaarlijk voor het doel van Jong PEC Zwolle. 

Dankzij de derde competitieoverwinning van de Zwollenaren, stijgt de ploeg naar de vijfde plaats op de ranglijst. Voor Jong PEC Zwolle staat op 30 januari 2017 de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan speelt de ploeg van Van der Haar in Noord-Brabant opnieuw tegen Jong RKC Waalwijk. 

Wedstrijdstatistieken 
Jong PEC Zwolle – Jong RKC Waalwijk 1-0 (0-0) 
Scheidsrechter Gerrit Fikkert 

Opstellingen 
 Jong PEC Zwolle: Kevin Begois, Calvin Verdonk, Ted van de Pavert, Philippe Sandler (85. Sander van Looy), Tarik Evre (76. Pim ten Have), Bas van Wijnen, Jochem van Putten, Luuk Slegt, Wouter Marinus, Max de Boom (76. Milo Witteveen), Anass Achahbar. 

Jong RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Moaad el Bahraoui, Philippe van Arnhem, Collin Seedorf, Nikki Baggerman, Anass Najah, Yesin Mohamadi, Robby Ndefe, Noël de Graauw, Jari Koenraat (71. Jan Verduijn), Mark Sifneos. 

Scoreverloop 
’75. Anass Achahbar       1-0