Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong Vitesse - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle niet opgewassen tegen sterk Jong Vitesse

Maandag speelde Jong PEC Zwolle op het Nationaal Sportcentrum Papendal tegen Jong Vitesse. Het duel ging om 18.30 uur van start en stond onder leiding van scheidsrechter Davy Otto. Het elftal uit Arnhem begon met een sterk elftal aan deze wedstrijd. Zo stonden onder meer Chelsea-huurlingen Lucas Piazon en Bertrand Traore in de basis.

Ondanks dat Jong PEC Zwolle voetballend gezien goed aan de wedstrijd begon, was het Jong Vitesse dat al na vijf minuten op voorsprong kwam via Dan Mori. In eerste instantie wist Leon ter Wielen de inzet van een Arnhemmer nog knap te pareren, maar de keeper was kansloos op de rebound van de Israëlische verdediger: 1-0. Ondanks deze snelle tegentreffer probeerden de Zwollenaren onder de druk van Jong Vitesse uit te voetballen. Toch bleek de thuisploeg uiterst effectief en kwam het kort daarna, na een goede actie van Traore, op een 2-0 voorsprong via Mohammed Osman. Vijf minuten later kwam Jong PEC Zwolle op ongelukkige wijze op een 3-0 achterstand. Uit een voorzet van Gino Bosz viel het leer via de Zwolse middenvelder Youssef Fennich in het doel. De gifbeker was voor Jong PEC Zwolle nog niet leeg, want na een grote mogelijkheid voor Uros Djurdjevic was het Sander van de Streek die in de 40e minuut het vierde Arnhemse doelpunt aantekende: 4-0.

Na de rust ging de ploeg van trainer John Lammers door met waar het mee bezig was, namelijk het scoren van doelpunten. Zo schoot de Braziliaanse aanvallende middenvelder Piazon de bal in de 50e minuut onberispelijk tegen de touwen: 5-0. Beide elftallen kregen in de minuten daarna kansen. Zo raakte Denis Mahmudov, na een mooie aanval met Christian de Domingo Hazewinkel en Nijland nog de lat en voorkwamen Ter Wielen en het aluminium dat Djurdjevic een doelpunt mocht bijschrijven. In de 88e minuut scoorde invaller Djarno Hofland voor het Zwolse elftal nog een eretreffer. Hij schoot het leer vanuit een moeilijke hoek knap voorbij doelman Eloy Room: 5-1.

Maandag 31 maart speelt Jong PEC Zwolle de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen de beloften van sc Heerenveen. Dit duel wordt in Zwolle gespeeld en gaat om 18.30 uur van start.

Wedstrijdstatistieken
Jong Vitesse – Jong PEC Zwolle 5-1 (4-0)
Scheidsrechter: dhr. Otto

Opstellingen
Jong Vitesse : Room, Beissel, Mori, Bosz, De Kler, Hamdaoui, Traore (’81. Metalsi), Van de Streek, Djurjevic, Osman (‘75. Klein Holte) en Piazon

Jong PEC Zwolle : Ter Wielen, Epe (’78. Makizodila), Nieuwenhuis, Fernandes Pereira (’60. Malaihollo), Tihouna, Fennich, Domingo, Vogelsang (’39. Hofland), Nijland, Mahmudov en Usta

Scoreverloop
’5. Mori 1-0
’17. Osman 2-0
’22. Bosz 3-0
’40. Van de Streek 4-0
’51. Piazon 5-0
’87. Hofland 5-1