Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong Vitesse

Jong PEC Zwolle wint knap van Jong Vitesse

Maandagavond heeft Jong PEC Zwolle het opgenomen tegen Jong Vitesse. De ploeg van trainer Gert Peter de Gunst begon weifelend aan het duel, dat werd gespeeld in het IJsseldelta stadion. Binnen tien minuten weten de Arnhemmers de nodige halve kansen te creëren. Het vizier van spits Jonathan Reis staat echter niet op scherp, waardoor de ballen alle kanten opvliegen. Na twintig minuten komt Jong PEC Zwolle beter in de wedstrijd. Vooral op Giovanni Hiwat heeft de verdediging van Jong  Vitesse geen grip. De aanvaller die deze wedstrijd in de spits staat is met zijn snelheid een constante dreiging. Zo weet Mimoun Eloisghiri met een prachtige steekpass over twintig meter Hiwat te lanceren, die hard op doel schiet, maar de bal via de vingertoppen van de doelman en de lat over ziet gaan. Een paar minuten later raakt Jong PEC Zwolle voor de tweede keer het houtwerk. Ditmaal is het Eloisghiri zelf die uit een schier onmogelijke hoek een gaatje in het doel ziet. Zijn schot is alleen net niet precies genoeg, waardoor de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in stuitert. Na deze twee waarschuwingsschoten, is het in de 28e minuut wel raak. Goed positiespel zorgt ervoor dat Youssef Fennich vrij staat op de rand van het zestienmetergebied. Met een droge schuiver laat hij doelman Houwen kansloos. Deze score weet Jong PEC Zwolle snel te verdubbelen. Giovanni Hiwat krijgt de bal aangespeeld en schiet de bal, uit stand, feilloos in de kruising.

Na de thee lijken de Zwollenaren het duel op slot te gooien. Een onnodige overtreding in het strafschopgebied zorgt voor een penalty die door aanvoerder Tihouna wordt benut. Met de moed der wanhoop zoekt Jong Vitesse de aanval. Rechtsback Vink waagt daarbij een poging van afstand en ziet de bal prachtig de kruising invliegen. Ondanks deze aansluitingstreffer blijft het spelbeeld ongewijzigd. Jong PEC Zwolle laat de bal makkelijker rondgaan en is vooral in de omschakeling een paar keer gevaarlijk. Dit resulteert in de 74e minuut in nog een strafschop voor de Blauwvingers. Weer is het Tihouna die achter de bal gaat staan, ditmaal schiet hij raak in de rechterhoek. Het slotakkoord is voor de rechtsback van Jong Vitesse. Vink weet oog in oog met doelman Ter Wielen zijn tweede doelpunt van de avond te scoren: 4-2. In de resterende speeltijd weet Jong Vitesse geen potten meer te breken, waardoor het team van trainer Gert Peter de Gunst goede zaken doet op de ranglijst. Door de drie punten van maandagavond stijgt het team naar de vijfde plaats op de ranglijst van Beloftencompetitie divisie A, met 8 punten uit 6 wedstrijden.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle - Jong Vitesse 4-2 (2-0)

Opstellingen:
Jong PEC Zwolle: Ter Wielen, Hazewinkel, Hiwat (71. Ikililou), Eioisghiri, Epe (80. Malaihollo), Nieuwenhuis, Pereira, Tihouna, Patricio, Fennich en Thomas ('71 Hofland).
Jong Vitesse: Houwen, Vink, Mori, De Kler, Cuevas, Vejinovic, Darri, Bosz, Reis, Gosens (46. Lieftink), Hamdaoui, (46. Kallon)

Scoreverloop:
29. Fennich 1-0
36. Hiwat 2-0
51. Tihouna 3-0 (strafschop)
61. Vink 3-1
74. Tihouna 4-1 (strafschop)
85. Vink 4-2

Geel:
Patricio (Jong PEC Zwolle), Cuevas en Kallon (Jong Vitesse).