sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong sc Heerenveen - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle bereikt halve finale

In Heerenveen heeft Jong PEC Zwolle zich als koploper van de bekerpoule geplaatst voor de halve finale. Tegen Jong sc Heerenveen had de ploeg aan een punt voldoende om zich daarvoor te plaatsen en dat punt kwam er (0-0). Ook de thuisploeg wist zich door dat resultaat en een uitslag elders, bij de laatste vier van het bekertoernooi te voegen.

Met name over de rechterflank stichtten de Zwollenaren veel gevaar. Shaquile Woudstra was als opkomende back een plaag voor de Friese defensie en maakte het linksback Jamai Amofa ontzettend moeilijk. Maxim van der Meer, die in de punt van de aanval stond geposteerd kreeg kort hierop de bal in de schoot geworpen na een misser van Luka Kocjancic, maar de inzet was niet krachtig genoeg om sluitpost Jan Bekkema te kloppen.   Pim ten Have kreeg in de twintigste minuut de kans om Jong PEC Zwolle op voorsprong te koppen, maar plaatste de bal uit een vrije trap van aanvoerder Mark Bruintjes maar net naast het doel. Hierna was het de beurt aan Jong sc Heerenveen, maar verder dan een schot van Jizz Hornkamp in de handen van Mickey van der Hart kwam de thuisploeg niet. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Bas van Wijnen. Na goed terugleggen schoot de aanvallende middenvelder de bal tegen de onderkant van de lat, waarna het leer terug het veld in stuiterde.

De start van de thuisploeg was veelbelovend op het uiterste slecht bespeelbare veld in Heerenveen. Het was Hornkamp die de grootste kans van de wedstrijd echter niet wist te verzilveren. Een steekpass op de aanvaller zette de speler alleen voor Van der Hart, maar de doelman bleef goed naar de bal kijken en hield Hornkamp met de voet van de voorsprong af. Diezelfde Hornkamp wist ook van afstand geen doel te treffen. Een vrije trap van zeker dertig meter bleek een prooi voor Van der Hart. Aan de andere kant kreeg Jochem van Putten eveneens de kans het doel van Bekkema onder vuur te nemen, maar de middenvelder mikte te hoog. Jong PEC Zwolle pakte de draad van voor rust weer enigszins op en was twintig minuten voor tijd opnieuw dichtbij een doelpunt. Opnieuw was verdediger Ten Have de gevaarlijke man, net als voor rust uit ee vrije trap van Bruintjes. Bij de tweede paal pikte Ten Have de bal op, maar schoof deze voor het doel langs.

In de slotfase probeerden beide ploegen het nog wel, maar serieuze kansen werden er niet meer genoteerd, waardoor het duel eindigde zoals het begon: 0-0.  

Jong sc Heerenveen - Jong PEC Zwolle: 0-0. 
Toeschouwers:  110     
Scheidsrechter:  Zeeman   
Gele kaart:  Kocjancic en Bruijn (Jong sc Heerenveen) Van Ark en Swart (Jong PEC Zwolle)

Opstellingen:      
Jong sc Heerenveen:   Bekkema, Boasman, Kocjancic, Bulthuis (61. Drkusic), Amofa (87. Soares), Sanches, Seedorf (46. Almpanis), Borges, Hornkamp, Palamar en Bruijn.

Jong PEC Zwolle:   Van der Hart, Swart, Ten Have, Bruintjes, Woudstra, Van Ark, Prinsen (76. Kaptein), Van Putten, Schet (90+3' Bajselmani), Van der Meer (90. Mulder) en Van Wijnen.