Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong sc Heerenveen

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen Jong sc Heerenveen. Om 18.30 uur floot de scheidsrechter voor de start van het duel in het IJsseldelta stadion.

Vanaf het begin van de wedstrijd wordt er in een hoog tempo gespeeld en ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks. Al in de eerste minuut resulteert dit in een mogelijkheid voor Nikos Ioannidis. Hij gaat op het doel af, maar wordt net op tijd een halt toegeroepen door een sliding. De schijnbare overtreding wordt niet zo beoordeeld en de scheidsrechter laat de ploegen doorspelen. In de 25e minuut lijden de Zwollenaren balverlies op het middenveld en Jong sc Heerenveen weet hiervan te profiteren: 0-1. De eerste kans voor de Friezen is daarmee meteen een doelpunt. Het spel gaat vervolgens in hoog tempo verder. In de veertigste minuut krijgt de tegenpartij een tweede kans, die goed wordt afgemaakt. Jong sc Heerenveen kan de kleedkamer in met een 0-2 voorsprong op het scorebord.

Direct na rust gaat Jong sc Heerenveen verder met het spelen van dominant voetbal, terwijl de Zwollenaren juist slordig spelen. In de 52e minuut schieten de Friezen de bal knap in het doel, waarmee er een 0-3 tussenstand ontstaat en de wedstrijd gelopen lijkt. In de laatste fase van de wedstrijd krijgen de Blauwvingers echter nog een paar goede kansen. Trent Sainsbury en Kingsley Ehizibue zetten de aanval in, waarop Ioannidis de bal knap weet af te ronden, waarmee hij de 1-3 op zijn naam zet. De Zwolse Boy de Jong weet zijn ploeg daarna nog in de wedstrijd te houden met een goede één op één redding. Vlak voor het fluitsignaal doet Wouter Marinus nog een goede poging op het doel, maar de Friese keeper weet de bal te redden. De scheidsrechter fluit vervolgens af, waarna de Zwollenaren met een nederlaag de kleedkamer opzoeken.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong sc Heerenveen 1-3 (0-2)
Scheidsrechter: dhr. Martens

Opstellingen
Jong PEC Zwolle: De Jong, Ehizibue, Sainsbury, IJzerman, Blackson, Nury, Dekker, Marinus, Moro, Ioannidis, Karagounis.
Jong sc Heerenveen: De Fockert, Raitala, Otigba, Streutker, Warmolts, Huizing, Van Amersfoort, Chacon, Varga, Huser, Dalgaard (’80. Kada).

Scoreverloop
’25. Chacon 0-1
’39. Huser 0-2
’51. Dalgaard 0-3
’81. Ioannidis 1-3