Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong sc Heerenveen - PEC Zwolle

Maandagavond speelde het Zwolse beloftenelftal de competitiewedstrijd tegen Jong SC Heerenveen. Het duel vond plaats in het Abe Lenstra stadion en werd gespeeld onder toeziend oog van duizenden kinderen. Het was bij de Friese club namelijk ‘patatdag’, waarbij SC Heerenveen kinderen uit de regio had uitgenodigd om de wedstrijd Jong SC Heerenveen – Jong PEC Zwolle te bekijken.

In de beginfase van de wedstrijd was het Friese elftal van trainer, en voormalig Zwolle-speler, Marco Roelofsen de bovenliggende partij. De verdediging van Jong PEC Zwolle had moeite met de creatieve Samir Fazli, die een aantal keer dreigend voor het doel kwam. Enigszins tegen de verhouding in kwam Jong PEC Zwolle in de negentiende minuut op voorsprong via Mimoun Eloisghiri. Met een individuele actie kwam hij alleen voor doelman Chiel Kramer te staan, die hij vervolgens met een geplaatst schot in de korte hoek kansloos liet (0-1). Enkele minuten later leken de Zwollenaren via Djarno Hofland, na een schitterende steekpass van Adil Tihouna, op een 0-2 voorsprong te komen, maar zijn schot kwam tegen de paal terecht. In de 29 e minuut kwamen de Friezen, na een fout van Nick Borgman, op gelijke hoogte via Michael Chacon. De jonge doelman probeerde de bal rustig weg te spelen, maar vergiste zich in de doorgelopen Uche Nwofor, die het leer onderschepte. Voor Chacon, die de bal van Nwofor ontving, was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te trappen (1-1).      

Na de rust kreeg Jong SC Heerenveen kansen om op voorsprong te komen, maar door enkele knappe reddingen van Borgman en een van de lijn gekopte bal van Dean Patricio bleef de stand gelijk. Tot de 61 e minuut, waarin Youssef Fennich balverlies in de Friese verdediging genadeloos afstrafte. Met een fantastische stift passeerde de voormalig speler van SC Heerenveen keeper Kramer en zette hij Jong PEC Zwolle op een 1-2 voorsprong. Lang konden de Zwollenaren niet genieten van deze voorsprong, want het was Nwofor die de stand in de 76 e minuut gelijktrok. Met een droog schot in de korte hoek liet hij Borgman kansloos (2-2). Eén minuut hierna kwamen de Friezen zelfs op voorsprong. Chacon schoot het leer, na een fout van verdediger Jorben Nieuwenhuis, koelbloedig tegen de touwen (3-2). In de slotminuut was het opnieuw raak voor de thuisspelende ploeg. Tihouna leverde de bal zomaar in bij Nwofor, waarna de Nigeriaan de eindstand op het scorebord schoot (4-2).

Op maandag 4 november speelt de ploeg van trainer Gert Peter de Gunst thuis tegen Jong Fortuna Sittard. Het duel begint om 18.30 uur en de toegang is gratis.

Jong SC Heerenveen - Jong PEC Zwolle 4-2 (1-1)
Scheidsrechter: Dhr. Koekoek

Opstellingen:
Jong SC Heerenveen: Kramer, Marzo, Van Aken, Kum (62. Sinkgraven), Raitala, Heerkes, Warmolts, Aktaou (73. Pappa), Chacon, Fazli (73. Basacikoglu), Nwofor

Jong PEC Zwolle Borgman, Epe, Nieuwenhuis (85. Malaihollo), Fernandes Pereira, Patricio, Domingo Hazewinkel (84. Makizodila), Tihouna, Fennich, Hofland, Usta (78. Ikililou), Eloisghiri

Scoreverloop:
19. Eloisghiri 0-1
28. Chacon 1-1
60. Fennich 1-2
75. Nwofor 2-2
76. Chacon 3-2
88. Nwofor 4-2