Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong SC Cambuur - PEC Zwolle

Maandag reisde de selectie van Jong PEC Zwolle af naar Leeuwarden, voor de competitiewedstrijd tegen het beloftenelftal van SC Cambuur. Bij de Zwollenaren begonnen onder andere Kevin Begois, Wouter Marinus, Kingsley Ehizibue en Gustavo Hebling in de basis.

De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers uit Zwolle. Ehizibue kan in de zesde minuut uithalen, maar de vleugelaanvaller schiet de bal voor het doel langs. Tien minuten later krijgen de Blauwvingers een vrije trap. Marinus gaat achter de bal staan, schiet op doel, maar Harm Zeinstra pareert zijn inzet. Na nog een mogelijkheid voor Boris Rasevic, krijgen de Friezen meer kansen. Zo redt Begois knap op een rebound na een vrije trap en ziet voormalig Zwollenaar Delvechio Blackson zijn schot rakelings langs het doel suizen. Tien minuten voor de rust is het dan wel raak voor Jong SC Cambuur. Na slecht uitverdedigen komt de bal terecht bij Rochendy Constancia, die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong brengt.

Twee minuten na de rust is het Jong SC Cambuur dat de voorsprong vergroot. Via Pim ten Have valt de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de tussenstand op 2-0 komt te staan. De Blauwvingers spelen slordiger en de beloften van SC Cambuur blijven aanzetten. Dit resulteert in de 53 e minuut in de 3-0 van Donny van Iperen. Na nog een poging van Jeroen Buitenhuis, die knap wordt gepakt door Zeinstra, moeten de Friezen met tien man verder. Blackson werkt de doorgebroken Ehizibue naar de grond, waardoor de scheidsrechter niets anders kan doen dan hem de rode kaart te tonen. Jong PEC Zwolle krijgt in het restant nog kansen via de invallers Samet Bulut, Max de Boom en David Browne, maar deze mogelijkheden worden niet omgezet in doelpunten. Wel scoort Jong SC Cambuur nog één keer via Yordi Schols: 4-0. Zodoende verliezen de Zwollenaren ook de laatste competitiewedstrijd, waardoor het als laatste is geëindigd in de poule.

Een fotoverslag van deze wedstrijd vind je hieronder (copyright: Raymond Smit).

Wedstrijdstatistieken
Jong SC Cambuur – Jong PEC Zwolle 4-0 (1-0)
Scheidsrechter: Harry van Beek

Scoreverloop
1-0. Rochendy Constancia
2-0. Pim ten Have (e.d.)
3-0. Donny van Iperen
4-0. Yordi Schols

Basisopstellingen
Jong SC Cambuur : Harm Zeinstra, Wessel Dammers, Sjoerd Overgoor, Berend Jan Schootstra, Rochendy Constancia, Delvechio Blackson, Noureddine Boutzamar, Daniël van Warven, Omar el Baad, Rowdi van der Putten en Said Hassan.

Jong PEC Zwolle : Kevin Begois, Pim ten Have, Tarik Evre, Mark Bruintjes, Dalvin Havertong, Gustavo Hebling, Jeroen Buitenhuis, Wouter Marinus, Kingsley Ehizibue, Boris Rasevic en Tom Heerkes.