Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong SC Cambuur

Nederlaag Zwolse beloftes tegen Jong SC Cambuur

Maandagavond stond voor Jong PEC Zwolle de competitiewedstrijd tegen het beloftenelftal van SC Cambuur op het programma. Dit duel begon om 18.30 uur en stond onder leiding van dhr. Alex Bos.

Het duel golft in de beginfase op en neer. De eerste serieuze kans is na acht minuten voor het elftal uit Leeuwarden. Jong SC Cambuur tikt de bal na een snelle combinatie door de verdediging van de Zwollenaren heen, waarna Xander Houtkoop het leer uiteindelijk voorbij keeper Boy de Jong tegen de touwen schiet: 0-1. Jong PEC Zwolle heeft moeite om in haar eigen spel te komen. Toch krijgt de ploeg van trainer/coach Albert van der Haar in de 30 e minuut een mogelijkheid. Een mooi geplaatst schot van spits Samet Bulut belandt, na een goed uitgespeelde kans, echter tegen de lat, waardoor de Blauwvingers tegen een achterstand blijven aankijken. Vijf minuten voor de rust vergroot Jong SC Cambuur de score. Mikhail Rosheuvel wordt vanaf de flank in stelling gebracht en brengt de stand vervolgens op 0-2. Dit blijkt niet het laatste doelpunt voor de thee te zijn, want na 43 minuten is het Pim ten Have, die namens Jong PEC Zwolle de aansluitingstreffer op het scoreformulier zet: 1-2.

In de 53 e minuut lijkt Tarik Evre de 2-2 binnen te werken, maar doelman Harm Zeinstra pareert zijn inzet bekwaam. In het restant van het tweede bedrijf blijkt het beloftenelftal van SC Cambuur de bovenliggende ploeg en creëert het meerdere mogelijkheden. Onder meer keeper De Jong houdt zijn elftal met enkele goede reddingen in de wedstrijd. Dit is ook in de 86 e minuut het geval als de doelman met een goede reflex een strafschop van Rosheuvel stopt. Zodoende eindigt dit treffen in een nipte nederlaag, waardoor Jong SC Cambuur drie punten aan het totaal kan toevoegen.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong SC Cambuur 1-2 (1-2)
Scheidsrechter: dhr. Bos

Scoreverloop
‘8. Xander Houtkoop      0-1
’40. Mikhail Rosheuvel 0-2
’43. Pim ten Have            1-2

Opstellingen
Jong PEC Zwolle: Boy de Jong, Pim ten Have, Tarik Evre, Mark Bruintjes, Josef Kvída, Dario Tanda, Sander Thomas (’46. Tom Heerkes), Boris Rasevic, David Browne (’46. Jeroen Buitenhuis), Jurdany Koster (’84. Dalvin Havertong) & Samet Bulut.

Jong SC Cambuur: Harm Zeinstra, Jergé Hoefdraad, Berend Jan Schootstra (’46. Rowdi van der Putten), Delvechio Blackson, Wessel Dammers, Daniël van Warven (’61. Donny van Iperen), Omar el Baad, Noureddine Boutzamar, Jamiro Monteiro, Mikhail Rosheuvel & Xander Houtkoop.