Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong SBV Excelsior - PEC Zwolle

Zwolse beloften opnieuw ten onder tegen Kralingers

Voor de tweede week op rij speelt Jong PEC Zwolle in competitieverband tegen het beloftenelftal van SBV Excelsior. Waar de Zwollenaren afgelopen week in het IJsseldelta stadion met 1-0 verloren van de Kralingers, gaat het elftal in Rotterdam voor revanche. Bij Jong PEC Zwolle beginnen onder meer doelman Boy de Jong en middenvelder Rick Dekker in de basisopstelling.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Jong PEC Zwolle. Abdel El Hasnaoui probeert het in de vijfde minuut met een schot van afstand, maar zijn inzet gaat naast het doel. De eerste de beste kans voor de thuisploeg is echter wel raak. Na een snelle uitbraak is Nigel Hasselbaink doeltreffend: 1-0. Vlak voor rust is het wederom Hasselbaink die het net vindt. De spits kopt een voorzet vanaf de flank beheerst tegen de touwen: 2-0. Dit is tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf lijkt de wedstrijd wat dood te bloeden. Jong PEC Zwolle probeert gevaarlijk te worden, maar komt niet door de defensie van Jong SBV Excelsior heen. De thuisspelende formatie blijft rustig en komt er in de 65 e minuut via Michiel Hemmen gevaarlijk uit. Zijn poging is alleen niet nauwkeurig genoeg en gaat zodoende naast. Kort daarna scoren de Kralingers wel de derde treffer. Hasselbaink legt de bal af op Kevin Vermeulen, die beheerst scoort: 3-0. Dit blijkt alleen nog niet de eindstand, want door een mooi afstandsschot van verdediger Henrico Drost gaan de Blauwvingers later op de avond met een 4-0 nederlaag de bus in richting Overijssel.

Wedstrijdstatistieken
Jong SBV Excelsior – Jong PEC Zwolle 4-0 (2-0)
Scheidsrechter: Bas Annegarn

Scoreverloop
‘8. Nigel Hasselbaink 2-0
’39. Nigel Hasselbaink 2-0
’71. Kevin Vermeulen 3-0
’90. Henrico Drost 4-0

Opstellingen
Jong SBV Excelsior: Mike Havekotte, Henrico Drost, Yoell van Nieff, Daryl van Mieghem (’76. Dilivio Hoffman), Cedric Badjeck, Nigel Hasselbaink (’73. Andre Bolivar), Kevin Vermeulen, Elso Brito, Michiel Hemmen, Nino van den Beemt, Rodney Klooster (’67. Danny Agostinho Enriques).

Jong PEC Zwolle: Boy de Jong, Pim ten Have, Tarik Evre, Mark Bruintjes, Josef Kvída (’66. Sander van Looy), Rick Dekker, Abdel El Hasnaoui (’84. Bjorn Berends), Dario Tanda, Jeroen Buitenhuis (’66. David Browne), Tom Heerkes en Boris Rasevic.