Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong SBV Excelsior

Nipte nederlaag voor Jong PEC Zwolle

In het IJsseldelta stadion stond maandagavond voor Jong PEC Zwolle de competitiewedstrijd tegen het beloftenelftal van SBV Excelsior op het programma. Bij de Zwollenaren begonnen onder meer Sheraldo Becker, Kevin Begois, Josef Kvída en Abdel El Hasnaoui in de basisopstelling.

Het is Jong PEC Zwolle dat prima aan de wedstrijd begint. Met goed positiespel probeert het kansen te creëren aan de kant van de Rotterdammers, maar tot echt grote pogingen op doel leidt dit nog niet. Na een half uur te hebben gespeeld zijn het echter de Kralingers die scoren. Brandley Kuwas profiteert van een onoplettendheid in de Zwolse defensie en schiet Jong SBV Excelsior op een 0-1 voorsprong. De Blauwvingers proberen het even later wel via een schot van El Hasnaoui, maar dit resulteert niet in de gelijkmaker. Zodoende gaat Jong PEC Zwolle met een achterstand rusten.

Het elftal van trainer/coach Albert van der Haar heeft vervolgens wel veel balbezit, wat ook wel tot mogelijkheden leidt. Zo ontsnapt Becker in de 58 e minuut, geeft hij de bal voor op David Browne, die de gelijkmaker op zijn voet heeft. Zijn poging is echter niet nauwkeurig genoeg, waardoor de stand onveranderd blijft. Nadat kansen voor Dario Tanda, Michiel Hemmen en Becker ook niet tot een doelpunt gepromoveerd worden, fluit scheidsrechter René Wijma voor het einde van de wedstrijd. Hierdoor neemt Jong SBV Excelsior de punten mee naar Rotterdam.

Foto’s van dit duel staan hieronder (copyright: Raymond Smit).

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong SBV Excelsior 0-1 (0-1)
Scheidsrechter: René Wijma

Scoreverloop
‘ 29. Brandley Kuwas 0-1

Basisopstellingen
Jong PEC Zwolle : Kevin Begois, Pim ten Have, Tarik Evre, Bart Schenkeveld, Josef Kvída, Abdel El Hasnaoui, Dario Tanda, Boris Rasevic, David Browne, Sheraldo Becker en Samet Bulut.

Jong SBV Excelsior : Mike Havekotte, Daan Bovenberg, Nino van den Beemt, Yoëll van Nieff, Henrico Drost, Jeff Stans, Elso Brito, Kevin Vermeulen, Nigel Hasselbaink, Michiel Hemmen en Brandley Kuwas.