sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong RKC Waalwijk (beker) - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle bindt ook Jong RKC Waalwijk aan zegekar

Maandagavond stond voor Jong PEC Zwolle de uitwedstrijd voor de KNVB Beker bij RKC Waalwijk op het programma. Onder toeziend oog van John van 't Schip en Dwight Lodeweges boekte het team van trainer/coach Albert van der Haar, met de nodige spelers uit het eerste elftal, een verdiende 2-4 zege op het in het bekertoernooi nog puntloze Jong RKC Waalwijk.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub. Said Bakari brak op rechts door de verdediging van Zwolle, maar plaatste de bal in het zijnet, waar een bal breed een betere optie leek voor de rechtsbuiten. Jong RKC Waalwijk had het meeste balbezit de openingsfase en kwam gretiger voor de dag dan Jong PEC Zwolle. De eerste doelpoging bleek direct raak. Toen Irvingly van Eijma aan de zijlijn de ruimte kreeg om voor te zetten, kwam de bal bij Roland Bergkamp die met een streep in de kruising afronddde: 1-0. Diezelfde Bergkamp kreeg amper twee minuten later een nog veel grotere kans om zijn tweede van de avond te laten aantekenen, maar vrij voor Mickey van der Hart maaide de aanvaller over de bal heen. 
Waar de bal er aan de ene kant niet in ging, viel het doelpunt aan de andere kant wel. Wouter Marinus wist een hoge voorzet aan de rechterkant van het strafschopgebied opnieuw voor het doel te brengen. Stef Nijland stond al klaar om af te drukken en gaf keeper Jordy Deckers het nakijken: 1-1. 
Jong PEC Zwolle leek nu wél bij de les en ging op zoek naar de voorsprong. Deze kwam na een klein half uur spelen. Sander van Looy dribbelde op, speelde Piotr Parzyszek aan, die direct kaatste op Nijland. Heel koeltjes tekende de spits voor zijn tweede treffer: 1-2. 
Toch kwam Jong RKC Waalwijk voor rust langszij. Opnieuw was de treffer van grote schoonheid. Daan Rienstra werd vanuit het middenveld niet aangepakt en kon zichzelf de ruimte verschaffen om uit te halen. Mickey van der Hart kon wederom niets doen aan het harde afstandsschot, waardoor de 2-2 een feit was. Vlak voor rust was er andermaal een hoofdrol voor Nijland, die ditmaal een strafschop verdiende. Erik Bakker maakte geen fout en zorgde voor de 2-3 ruststand.

Na rust was het krachtsverschil tussen beide teams veel beter zichtbaar. Vanaf het beginsignaal waren de Blauwvingers de baas op het veld. Het spel speelde zich voortdurend af op de helftvan de tegenstander en dit veldoverwicht resulteerde na tien minuten spelen in een vierde treffer. Marinus wist met een sublieme steekbal Ruben Ligeon de diepte in te sturen. De rechtsback bediende Parzyszek op maat en de aanvaller bracht voor het eerst in het duel de marge op twee doelpunten: 2-4. Nijland probeerde met een schot uit de tweede lijn zijn derde treffer te noteren, maar ditmaal had Deckers een prima redding in huis. Ook Marinus leek nog dichtbij een vijfde doelpunt, maar wederom was Deckers in staat om de inzet te keren.

Door de zege blijft Jong PEC Zwolle aan kop gaan in de poule. Na drie wedstrijden heeft het team van Van der Haar nog altijd geen verliespunten.

Jong RKC Waalwijk - Jong PEC Zwolle: 2-4 (2-3).   
Toeschouwers:  40   
Scheidsrechter:   dhr. De Cock    

Opstellingen:  
Jong RKC Waalwijk: Deckers, El Bahraoui, Green, Malela-Ndangba (83. Prieto y Gorgosz), Bakari, Rienstra (65. Cappan), De Grauw, Eisden (71. Nikolov), Bergkamp, Van Eijma en Ndefe.      

Jong PEC Zwolle: Van der Hart, Ligeon (63. Ten Have), Van Looy, Freire, Bruintjes, Van Wijnen (84. Van Putten), Bakker, Marinus, Nijland, Parzyszek en Benschop.

Scoreverloop:  
11. Bergkamp 1-0 
17. Nijland 1-1 
26. Nijland 1-2 
31. Rienstra 2-2 
39. Bakker pen. 2-3 
56. Parzyszek 2-4