Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong NEC/FC Oss - PEC Zwolle

Maandag speelde Jong PEC Zwolle het competitieduel tegen Jong N.E.C/FC Oss. In Nijmegen begon de wedstrijd om 18.30 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Bij de thuisploeg stonden onder meer, de van Ajax overgenomen spelers, Geoffrey Castillion en Danzell Gravenberch in de basisopstelling. 

In de openingsfase is Jong N.E.C/FC Oss de bovenliggende ploeg. Het elftal uit Nijmegen zet veel druk en komt enkele keren gevaarlijk voor het doel. Zo krijgt Castillion in de zesde minuut de eerste grote kans, maar zijn inzet belandt op de lat. In de minuten daarna is het doelman Leon ter Wielen die zijn team met meerdere goede reddingen in de wedstrijd houdt. Na zo’n twintig minuten komt het elftal uit Zwolle beter in de wedstrijd en krijgt het onder meer via Kadir Usta een goede mogelijkheid. Zijn poging treft echter geen doel, waardoor beide teams uiteindelijk met een 0-0 tussenstand gaan rusten. 

In de tweede helft is het elftal van trainer Gert Peter de Gunst direct gevaarlijk als een afstandsschot van middenvelder Ricardo Malaihollo in de 53  e minuut op de paal terechtkomt. In de tegenaanval is het Seydine Nouhoum Diarra die namens Jong N.E.C/FC Oss de score opent (1-0). Even later heeft de ploeg uit Nijmegen opnieuw een grote kans, maar door een knappe redding van doelman Ter Wielen blijft de 1-0 tussenstand op het scorebord staan. Na een uur spelen is het Jong PEC Zwolle dat beter in de wedstrijd komt en in de 68  minuut zelfs gelijk maakt. Haico Epe komt aan de zijkant goed op en passt de bal naar Usta, die met een prachtige pass Djarno Hofland bereikt. De voormalig speler van AGOVV Apeldoorn blijft rustig en rondt beheerst af. In de slotfase zijn de Blauwvingers via Stef Nijland nog enkele keren dichtbij een voorsprong, maar de keeper reageert alert. Na negentig minuten spelen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en houden de Zwollenaren een zwaarbevochten punt over aan het bezoek aan Nijmegen. 

Wedstrijdstatistieken 
Jong N.E.C/FC Oss – Jong PEC Zwolle 1-1 (0-0) 
Scheidsrechter: Dhr. Oostrom 

Opstellingen 
Jong N.E.C/FC Oss  : Bosman, Disveld, Gravenberch, El Abed, Mulder, Jirandeh, Pálsson (‘46. Popalzij), Castillion, Diarra, Celik, Smits 

Jong PEC Zwolle  : Ter Wielen, Epe, Nieuwenhuis, Hofland (’75. Tekay), Ehizibue (’85. Kroes), Pereira, Fennich, Patricio, Malaihollo (’70. IJzerman), Nijland, Usta 

Scoreverloop 
’53. Diarra 1-0 
’68. Hofland 1-1