Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong N.E.C. / FC Oss

Dinsdagavond kwam de Nijmeegse ploeg Jong N.E.C./FC Oss naar Zwolle voor de achtste wedstrijd in de competitie van Jong PEC Zwolle. De Zwollenaren lagen met zes punten één punt achter op de tegenstander, waarmee om 18.30 uur een heuse strijd om de voorsprong begon.

Vanaf de eerste minuut zetten de Zwollenaren veel druk, waardoor meteen veel mogelijkheden ontstaan om de score te openen. Toch slagen de Blauwvingers er niet in de bal tegen het net te schieten. Het eerste half uur van de wedstrijd laat ditzelfde spelbeeld zien, maar dan wordt Jong N.E.C./FC Oss gevaarlijker door slordig spel van de Zwolse ploeg. In de 34e minuut krijgt Jong PEC Zwolle via Kevin Mennega de eerste grote kans van de wedstrijd. Via goed werk van teamgenoot Abdul Nury komt Mennega voor het doel, maar de keeper weet knap redding te brengen. Zodoende gaan de ploegen met een 0-0 tussenstand richting de kleedkamers.

In de tweede helft verandert het spelbeeld nauwelijks. De Zwollenaren voeren zichtbaar de bovenhand, maar slagen er maar niet in deze kracht om te zetten in een doelpunt. Dan krijgen de Blauwvingers in de vijftigste minuut, na een hoekschop, een penalty van de scheidsrechter wegens trekken en duwen. Dimitrios Ferfelis is vervolgens de man die de 1-0 voor de Zwolse ploeg op zijn naam zet. Snel daarna krijgt de Griek een tweede kans op een doelpunt, maar de Nijmeegse keeper weigert de bal voorbij te laten vliegen. In de negentigste minuut zet Soufian Moro de aanval in. Na een solo komt hij terecht in het zestienmetergebied, waar hij beheerst afrondt: 2-0.

Wedstrijdstatistieken 
Jong PEC Zwolle – Jong N.E.C./FC Oss 2-0 (0-0) 
Scheidsrechter: dhr. Van den Heuvel

Opstellingen 
Jong PEC Zwolle  : De Jong, Blackson, Mennega (’37. De Boom), Nury, Dekker, Moro, Pereira, Ehizibue (’68. IJzerman), Lam, Ferfelis, Tekay (’63. Akachau-Achefay).. 
Jong N.E.C./FC Oss  : Ubbergen, Goppel, Kok, Memic, Van der Sluys, Consilieri, Sanusi, Burgers, Borhan, Hamen (’34. Van Boxtel), Halman (’77. Zwartepoorte).

Scoreverloop 
’55. Ferfelis 1-0 
’90. Moro 2-0