Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong N.E.C. / FC Oss - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle speelde maandagavond uit tegen Jong N.E.C./FC Oss. De ploegen trapten om 18.30 uur af op Sportcomplex De Eendracht.

Het Zwolse elftal begint sterk aan de wedstrijd met een snelle aanval via Kingsley Ehizibue. De Nijmeegse Daan Disveld wil de op snelheid gaande Ehizibue stoppen, maar houdt de bal bij een sliding tegen met zijn hand. Aanvoerder Disveld moet door deze overtreding het veld in de vierde minuut verlaten met een rode kaart. Even later krijgt de Griek Nikos Ioannidis een kans om de Zwollenaren op voorsprong te brengen, maar hij krijgt de bal niet langs keeper Stan Bijl. De ploeg van trainer / coach Gert Peter de Gunst blijft druk zetten en er ontstaan schietkansen voor onder andere Wouter Marinus en Soufian Moro.

Ook in de tweede helft is Jong PEC Zwolle scherp. Na een sterke aanval komt de bal bij Ehizibue die het leer op zijn beurt naar Kevin Mennega plaatst. Mennega speelt de bal langs Bijl en scoort de 1-0 in de 53e minuut. Ehizibue is op dreef. Veertien minuten later geeft hij een voorzet op Moro die voor de 2-0 zorgt. Vervolgens kopt Delvechio Blackson de bal in de tachtigste minuut in het net uit een hoekschop genomen door Mennega. Drie minuten later valt de ingevallen Nijmeegse speler Jean-Willy Mapinga uit. Jong N.E.C./FC Oss trainer Ron de Groot zit aan zijn wisselplafond, dus de Nijmeegse ploeg gaat verder met slechts negen man. Toch mag de tegenstander van PEC Zwolle in de 88e minuut nog een doelpunt op haar naam schrijven: Thijs van Hofwegen scoort de 1-3.

Wedstrijdstatistieken 
Jong N.E.C./FC Oss – Jong PEC Zwolle 1-3 (0-0) 
Scheidsrechter: dhr. Oostrom

Opstellingen 
Jong PEC Zwolle: De Jong, Blackson, Ioannidis, Nury (’46. Mennega), Edge, Marinus, Dekker, Moro (’77. Tekay), Pereira, Ehizibue, Rasevic (’63. Kroes). 
Jong N.E.C./FC Oss: Bijl, Gravenbeek (’63. Bosman), Disveld, Kok, Elders, Van Hofwegen, Mathieu, Mert (’77. Mapinga), Celik, Diarra, Snijders (’44. Joosten).

Scoreverloop 
’53. Mennega 0-1 
’66. Moro 0-2 
’80. Blackson 0-3 
’88. Van Hofwegen 1-3