Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong NAC Breda

Maandagavond stond voor Jong PEC Zwolle de competitiewedstrijd tegen het beloftenelftal van NAC Breda op het programma. Dit duel, dat in het IJsseldelta stadion werd gespeeld, begon om 18.30 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort.

Het zijn de bezoekers uit Breda die al vlug op voorsprong komen. Na een snelle combinatie door het midden komt de bal bij Hakim Borahsasar terecht, die de bal gemakkelijk binnenschiet: 0-1. In de 14 e minuut krijgt Jong PEC Zwolle een goede mogelijkheid, maar een kopkans voor Boris Rasevic belandt recht in de handen van keeper Kevin Truyts. In de minuten daarna gaat het spel op en neer. Zo heeft Dario Tanda in de 25 e minuut een schietmogelijkheid, na een hakballetje van Ryan Thomas, maar zijn inzet gaat voor het doel langs. Na ruim een half uur te hebben gespeeld vergroot Jong NAC Breda de voorsprong. Een voorzet wordt bij de eerste paal binnengetikt door buitenspeler Brandon Robinson: 0-2. Vlak voor de rust scoren de Blauwvingers dan alsnog de aansluitingstreffer. Waar de keeper van de bezoekers een inzet van Rasevic eerst nog stopt, is hij kansloos op de rebound: 1-2.

In het tweede bedrijf is het wederom de selectie uit Breda die uit de startblokken schiet. Een bal die precies tussen de verdediging en Boy de Jong invalt, wordt door Borahsasar slim over de keeper van Jong PEC Zwolle tegen de touwen getrapt: 1-3. Na nog wat kansjes over en weer, krijgt het team van trainer/coach Albert van der Haar een strafschop. Vleugelspits Jurdany Koster wordt neergehaald in het strafschopgebied, waarna Rasevic achter de bal gaat staan. Met een prachtige ‘panenka’ brengt hij de spanning in de wedstrijd terug: 2-3. Na 79 minuten komt Max de Boom voor het eerst na een zware blessure weer in het veld voor Jeroen Buitenhuis. In het restant van de wedstrijd zet Jong PEC Zwolle veel druk naar voren om de gelijkmaker aan te tekenen. Dit resulteert in kansen voor Koster en Tarik Evre, maar hun schoten belanden niet in het net. Zodoende eindigt de wedstrijd in 2-3 en neemt Jong NAC Breda de drie punten mee naar Brabant.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong NAC Breda 2-3 (1-2)
Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Scoreverloop
’6. Hakim Borahsasar 0-1
’33. Brandon Robinson 0-2
’39. Boris Rasevic 1-2
’48. Hakim Borahsasar 1-3
’68. Boris Rasevic 2-3

Opstellingen
Jong PEC Zwolle : Boy de Jong, Pim ten Have, Tarik Evre, Mark Bruintjes (’66. Sander van Looy), Dalvin Havertong, Jeroen Buitenhuis (’79. Max de Boom), Dario Tanda, Ryan Thomas (’38. Gustavo Hebling), Jurdany Koster, Tom Heerkes en Boris Rasevic.

Jong NAC Breda : Kevin Truyts, Dustley Mulder, Michael Dingsdag, Bart Meijers, Gino Demon, Grad Damen, Oguzhan Kazanci, Hakim Borahsasar, Brandon Robinson en Mats Seuntjens.