Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong NAC Breda - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle verliest nipt in Breda

Maandagavond stond voor Jong PEC Zwolle de competitiewedstrijd op het programma tegen het beloftenelftal van NAC Breda. Het duel ging om 18.30 uur van start.

In de eerste vijftien minuten gaat de wedstrijd gelijk op. Echte grote kansen worden er in deze fase echter niet gecreëerd. Beide elftallen spelen verzorgd voetbal en ondanks de beperkte hoeveelheid mogelijkheden is de wedstrijd leuk om naar te kijken. In de 41 e minuut krijgt Jong PEC Zwolle een grote kans om op voorsprong te komen. Verdediger Tarik Evre kopt de bal uit een vrije trap boven doelman Andries Noppert tegen de lat aan. Zodoende wordt de ruststand bepaald op 0-0.

Na de thee krijgen de Blauwvingers wederom een mogelijkheid om te scoren, maar vleugelaanvaller Jurdany Koster mikt de bal net naast de paal. Nadat de thuisploeg uit Breda ook de lat heeft geraakt, is het na 55 minuten wel raak voor Jong NAC Breda. Een overtreding in het zestienmetergebied van Dalvin Havertong wordt door de scheidsrechter met een strafschop bestraft. Kevin Brands weet wel raad met deze buitenkans en trapt het leer overtuigend binnen: 1-0. Ook in de resterende minuten blijven beide elftallen goed voetballen, maar tot doelpunten komen de teams niet meer. Dit ondanks het gegeven dat aanvoerder Boris Rasevic namens Jong PEC Zwolle nog de paal raakt. Zodoende wint Jong NAC Breda nipt van het beloftenelftal van PEC Zwolle.

Wedstrijdstatistieken
Jong NAC Breda – Jong PEC Zwolle 1-0

Scoreverloop
’55. Kevin Brands 1-0

Opstellingen
Jong NAC Breda: Noppert, Mulder, Luis Pedro, Brands, Damen, Meijers, Verbeek, Borahsasar, Seuntjens, Suk & Kazanci.

Jong PEC Zwolle: Begois, Havertong, Evre, Bruintjes, Ten Have, Tanda, S. Thomas, Rasevic, Browne, Koster & Bulut.