Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong Heracles Almelo

Jong PEC Zwolle geeft ruime voorsprong uit handen

Maandag speelde Jong PEC Zwolle in het IJsseldelta stadion de competitiewedstrijd tegen het beloftenelftal van Heracles Almelo. De wedstrijd begon om 18.30 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Karel van den Heuvel. Bij de Zwollenaren begon Furdjel Narsingh in de basis.

Jong PEC Zwolle begint sterk aan het duel en komt al snel op voorsprong via Jorben Nieuwenhuis. De verdediger kopt een hoekschop van Adil Tihouna hard tegen de touwen (1-0). In de daaropvolgende minuten blijven de Blauwvingers goed voetballen en is het elftal meerdere malen dreigend door de snelheid van Giovanni Hiwat en Narsingh op de vleugels. In de zestiende minuut is het Hiwat die het tweede doelpunt van de avond scoort. Een steekpass van middenvelder Stef Nijland komt bij Denis Mahmudov terecht. De nieuwkomer geeft het leer vervolgens goed voor het doel en ziet dat Hiwat doeltreffend afrondt (2-0). Zes minuten na dit tweede doelpunt is het Nijland die een vrije trap mag nemen. Net als vorige week tegen FC Volendam schiet de in Hoogezand geboren speler het leer uit de standaardsituatie voortreffelijk binnen (3-0). Na deze treffer komt het elftal uit Almelo beter in de wedstrijd. Het is de Ghanese aanvaller Matthew Amoah die in de 28 e minuut profiteert van een fout in de verdediging van Jong PEC Zwolle en zo de 3-1 kan scoren. Na deze treffer zijn de bezoekers de bovenliggende partij en komt het elftal van Gert Peter de Gunst moeilijk onder de druk vandaan.

In de tweede helft is het Heracles Almelo dat in de 53 e minuut de aansluitingstreffer scoort na een mooie aanval. De doelpuntenmaker is middenvelder Joey Belterman (3-2). De ploeg uit Almelo laat duidelijk zien dat het geen genoegen neemt met een nederlaag en komt tien minuten na de 3-2 op gelijke hoogte via Thomas Bruns (3-3). In het restant van de wedstrijd krijgen de Blauwvingers nog kansen via Hiwat, Mahmudov en Tihouna, maar zij krijgen de bal niet tussen de doelpalen. Ook de Tsjechische speler Jaroslav Navrátil van Heracles Almelo krijgt nog een goede mogelijkheid, maar hij schiet het leer één op één met doelman Kevin Begois tegen de boarding. Door het gelijkspel houden beide teams één punt over aan deze doelpuntrijke wedstrijd. De eerstvolgende competitiewedstrijd van het Zwolse beloftenelftal is op maandag 10 februari 2014 tegen Jong N.E.C. / FC Oss.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle – Jong Heracles Almelo 3-3 (3-1)
Scheidsrechter dhr. Van den Heuvel

Opstellingen
Jong PEC Zwolle: Begois, Labylle, Nieuwenhuis, Pereira, Gravenbeek (’64. Epe), Fennich (’72. Patricio), Tihouna, Nijland, Narsingh (’46. Usta), Mahmudov en Hiwat.

Jong Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders (’62. Bernadina), Bruns, Navratil, Van Dijk, Rienstra, Belterman, Mulkes, Pot, Gyasi, Amoah (‘62. Seegers).

Scoreverloop
‘6. Nieuwenhuis 1-0
’16. Hiwat 2-0
’22. Nijland 3-0
’28. Amoah 3-1
’52. Belterman 3-2
’62. Bruns 3-3