sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong Helmond Sport (beker)

Dinsdagavond heeft Jong PEC Zwolle in de beker gespeeld tegen Jong Helmond Sport. Het team van trainer/coach Albert van der Haar ging in het eigen MAC3PARK stadion met 1-2 onderuit. 

De beloften, met onder anderen Wouter Marinus en Erik Israelsson in de basis, schieten uit de startblokken. Het eerste wapenfeit valt al na een paar minuten te noteren, maar Steyn van Ark heeft het vizier niet op scherp staan. Niet veel later melden de bezoekers uit Brabant zich voor het eerst. Binnen een paar minuten spelen ze drie corners bij elkaar, waaruit Nick de Louw dichtbij de openingstreffer is maar de bal rakelings overkopt. Met een kwartier op de klok is het Rogier Benschop die na een fraai één-tweetje met Van Ark vrij staat voor het doel, maar de keeper van de gasten is er net op tijd bij om te voorkomen dat de bal breed wordt gelegd op de vrijstaande Israelsson. Niet veel later wordt de score geopend door Jong Helmond Sport. Een voorzet vanaf de rechterflank wordt door Naudts in de verre hoek gekopt, Mike Hauptmeijer is kansloos. In de tegenstoot ontstaat direct een grote kans op de gelijkmaker. Ditmaal bereikt de bal wel Israelsson, maar de Zweed schiet in het zijnet. In het verdere verloop van het eerste bedrijf probeert Jong PEC Zwolle het spel te maken, maar Helmond Sport ligt op de loer en is in de omschakeling de gevaarlijkste ploeg.

Na de thee duurt het dik tien minuten voordat het eerste gevaar bij elkaar gevoetbald wordt. Wouter Marinus legt aan voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door de doelman van Jong Helmond Sport. In de 68  minuut weten de gasten de score te verdubbelen. Aanvoerder Daan Ibrahim kan aanleggen voor een schot en weet doel te treffen: 0-2. De Blauwvingers proberen de voetballende oplossing te vinden en schroeven het tempo verder op, maar de tegenstander raakt niet van de leg en staat goed. Daarbij is de passing van de thuisploeg met regelmaat slordig te noemen, waardoor echt grote kansen uitblijven. Pas een paar minuten voor tijd wordt dan toch de aansluitingstreffer gescoord. Mark Bruintjes krult de bal van buiten het zestienmetergebied prachtig in de hoek. Voor de Zwollenaren is dit het signaal om de druk nog wat verder op te voeren, het speelt nog twee mogelijkheden bij elkaar, maar gescoord wordt er niet meer waardoor deze ontmoeting met 1-2 verloren gaat. 

Wedstrijdstatistieken 
Jong PEC Zwolle – Jong Helmond Sport 1-2 (0-1) 

Doelpunten: 
26. 0-1 Naudts 
68. 0-2 Ibrahim 
86. 1-2 Bruintjes 

Opstelling Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Woudstra, Ten Have, Bruintjes, Benschop, Van Ark, Van Wijnen, Marinus, Schet, Israelsson, Van Putten.