Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

Beloften verliezen in slotminuut van Jong Go Ahead Eagles

Maandag stond de competitiewedstrijd tussen de beloften van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle op het programma. Het duel vond plaats in Deventer. Bij beide teams stonden er meerdere spelers uit de hoofdselectie in de basisopstelling. Zo begonnen onder meer Leon de Kogel, Rochdi Achenteh en Lars lambooij bij Jong Go Ahead Eagles, terwijl bij de Blauwvingers een basisplaats was ingeruimd voor onder andere Wouter Marinus, Ted van de Pavert, Hachim Mastour en Anass Achahbar.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd is duidelijk voor Jong PEC Zwolle. In de achttiende minuut kan Mastour één-op-één op doelman Erik Cummins af, na een mooie steekpass van Marinus, maar zijn inzet krult rakelings langs de paal. Kort daarna krijgt Achahbar een kopkans, na voorbereidende werk van Mastour. Alleen krijgt hij zijn hoofd niet goed tegen het leer, waardoor de mogelijkheid in niets uitmondt. Vlak voor de rust krijgt Marinus een opgelegde kans op de openingstreffer. Een schot van Achahbar wordt gekeerd door Cummins, waarna de bal voor de voeten komt van de middenvelder. Hij schiet echter te gehaast. Zodoende gaat zijn inzet naast.

Het is de thuisploeg die na de rust sterk uit de kleedkamer komt. De Deventenaren dwingen doelman Mike Hauptmeijer tot twee maal toe tot een redding. Zo maakt hij achtereenvolgens een inzet van Ludcinio Marengo en een rebound van De Kogel onschadelijk. De hoekschop die daarna volgt wordt echter wel gescoord door Jong Go Ahead Eagles. Het is oud-PEC Zwolle speler Norichio Nieveld die de treffer op zijn naam krijgt: 1-0. De Zwollenaren geven niet op en gaan op jacht naar de gelijkmaker. Deze komt er ook in de 63 e minuut. Na een knappe actie van invaller Gustavo Hebling scoort Achahbar de 1-1. Het elftal van trainer/coach Albert van der Haar probeert in de resterende minuten de overwinning binnen te slepen en krijgt kansen. Zo mist onder meer aanvaller Milo Witteveen een mogelijkheid, door de bal naast te koppen. Waar Jong PEC Zwolle aanvalt, is het Jong Go Ahead Eagles dat in de slotminuut scoort. Op aangeven van Givan Werkhoven trapt Lum Rexhepi het leer achter keeper Hauptmeijer tegen de touwen: 2-1. Dit blijkt tevens de eindstand, waardoor Jong PEC Zwolle deze competitiewedstrijd verliest.

Opstellingen
Jong Go Ahead Eagles : Erik Cummins, Lars Lambooij (’60. Dennis Hettinga), Lum Rexhepi, Norichio Nieveld, Rochdi Achenteh, Thijs Dekker, Partrick Maneschijn, Isaï Marselia (’80. Julian Wolf), Givan Werkhoven, Ludcinio Marengo en Leon de Kogel.
Jong PEC Zwolle : Mike Hauptmeijer, Pim ten Have, Ted van de Pavert, Philippe Sandler, Josef Kvída, Bas van Wijnen (’58. Gustavo Hebling), Wouter Marinus, Erik Israelsson, Hachim Mastour (’76. Christiaan Dabaghian), Anass Achahbar en Milo Witteveen.

Scoreverloop
’49. Norichio Nieveld 1-0
’63. Anass Achahbar 1-1
’90. Lum Rexhepi 2-1