Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle wint in doelpuntrijk duel

Maandagavond reisde Jong PEC Zwolle af naar het zuiden van het land, waar het tegen Jong Fortuna Sittard speelde. Het duel tussen de beloftenelftallen werd gespeeld in de Trendwork Arena en ging om 18.30 uur van start. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Melvin Vink. Hij werd geassisteerd door Martijn Beijer en Wim van den Oetelaar.

Het elftal van trainer Gert Peter de Gunst begint goed aan het duel en is dreigend met de snelheid in de voorhoede. Na zes minuten krijgen de Zwollenaren een eerste kans via Kadir Usta, maar hij schiet de bal, op het moeilijk bespeelbare veld, tegen de Limburgse doelman aan. In de 23e minuut is het wel raak voor Jong PEC Zwolle. Giovanni Hiwat stoomt op langs de zijlijn, passt de bal naar Boris Rasevic, die de keeper handig ontwijkt en de 0-1 op het scorebord zet. Vijf minuten later lijkt Jong Fortuna Sittard de stand gelijk te trekken, maar een schot van Tarik Bhar suist net langs de kruising. De Blauwvingers hebben moeite met het fysiek sterke spel van Jong Fortuna Sittard, maar komen in de 34e minuut wel op 0-2 via Hiwat. De buitenspeler schiet de bal, na goed voorbereidend werk van Usta, beheerst tegen de touwen.

Jong PEC Zwolle begint goed aan de tweede helft en komt in de 48e minuut op een comfortabele 0-3 voorsprong. Usta geeft het leer knap mee aan Dean Patricio. De Zuid-Afrikaanse verdediger trapt de bal voor op de in Bosnië en Herzegovina geboren Rasevic, die zijn tweede treffer scoort. Waar Jong PEC Zwolle het duel rustig uit lijkt te kunnen spelen is het tegendeel het geval. De thuisploeg weet het net binnen twee minuten namelijk twee keer te vinden, via Bhar en Gevaro Nepomucena. In de resterende minuten gaat de wedstrijd op en neer, maar is het uiteindelijk Jong PEC Zwolle dat nog één doelpunt maakt. De ingevallen Djarno Hofland heeft oog voor de meelopen Hiwat, die ook zijn tweede treffer van de wedstrijd scoort. Dit is tevens de einduitslag, waardoor de Zwolse selectie de drie punten mee in de bus richting Overijssel neemt.

Opstellingen
Jong Fortuna Sittard : Nepomuceno (’61. Zejnilovic), Amoah (’61. Daniëls), Gulpen, Overhof, Vankan, Voss, Hodselmans, Jongen, Parinussa, Bhar, Van Veen.

Jong PEC Zwolle : Borgman, Epe (’90. Kroes), Malaihollo, Nieuwenhuis, Fernandes Pereira (’57. IJzerman), Domingo, Tihouna, Patricio, Rasevic (’58. Hofland), Usta, Hiwat.

Scoreverloop
’23. Rasevic 0-1
’34. Hiwat 0-2
’49. Rasevic 0-3
’52. Bhar 1-3
’59. Nepomuceno 2-3
’63. Hiwat 2-4