Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong Fortuna Sittard

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle in het IJsseldelta stadion de competitiewedstrijd tegen Jong Fortuna Sittard. Met doelman Diederik Boer, na lang blessureleed, terug in de basis begon het team van trainer Gert Peter de Gunst goed aan de wedstrijd.

In de veertiende minuut kwamen de Blauwvingers op een 1-0 voorsprong. Djarno Hofland gaf de bal voor op Christian Domingo Hazewinkel, die in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. De scheidsrechter kende een strafschop toe en aanvoerder Adil Tihouna schoot het leer beheerst tegen de touwen. Beide ploegen wisten na dit openingsdoelpunt weinig kansen te creëren, waardoor de elftallen met een 1-0 tussenstand naar de kleedkamers gingen.

In de 61e minuut kreeg Jong PEC Zwolle opnieuw een goede kans via Domingo Hazewinkel, maar oog in oog met de Limburgse keeper wist hij de bal niet in het doel te schieten. In de tegenaanval kregen de Zwollenaren de deksel op de neus, want Zlatko Zejnilovic passeerde Boer na een snelle uitbraak (1-1). Toch is het Jong PEC Zwolle dat de drie punten in Zwolle hield, na een knap doelpunt van Mimoun Eloisghiri. De creatieve vleugelspeler schoot het leer, na een voorzet van Kadir Usta, met een subtiele stift over de keeper van de uitspelende ploeg (2-1).

Hieronder zie je een fotoverslag van deze competitiewedstrijd.

Jong PEC Zwolle – Jong Fortuna Sittard 2-1 (1-0)
Scheidsrechter: Dhr. De Haan

Opstellingen
Jong PEC Zwolle: Boer, Epe, Domingo, Nieuwenhuis, Hofland, Eloisghiri, Usta, Malaihollo, Tihouna, Patricio, Fennich

Jong Fortuna Sittard: Gulpen, Zejnilovic, Overhof, Voss, Hodselmans, Jongen, Vonck, Parinussa, Vanmaris, Watson, Bahr

Scoreverloop
15. Tihouna   1-0
61. Zejnilovic 1-1
77. Eloisghiri  2-1