Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong FC Volendam - PEC Zwolle

Stef Nijland schiet Jong PEC Zwolle naar overwinning

Maandag speelde Jong PEC Zwolle de eerste competitiewedstrijd van 2014. In Volendam trad de selectie van trainer Gert Peter de Gunst om 18.30 uur aan tegen Jong FC Volendam. Bij Jong PEC Zwolle begonnen onder meer Denis Mahmudov, Stef Nijland en, de van een blessure teruggekeerde, Ronnie Reniers in de basis.

PEC Zwolle begint goed aan het duel en krijgt in de negende minuut de eerste goede mogelijkheid via nieuwkomer Mahmudov. De aanvaller uit Macedonië ging na een goede actie alleen op de keeper af, maar kreeg de bal niet tussen de palen. In de daaropvolgende minuten krijgen de Blauwvingers twee kansen via Kadir Usta en Mahmudov, maar beide spelers hebben het vizier niet op scherp staan. Kort hierna krijgt de thuisploeg een kans om de score te openen. Het leer komt uit een vrije trap voor de voeten van Henk Veerman terecht, die de bal vervolgens hoog over schiet. Na 28 minuten is het Jong PEC Zwolle dat de score opent. Middenvelder Stef Nijland mag aanleggen voor een vrije trap, schiet, en ziet dat zijn schot via de onderkant van de lat binnenvliegt (0-1). In de daaropvolgende minuten is het Zwolse elftal wat slordiger. Zo kan FC Volendam-speler Brandley Kuwas alleen op Leon ter Wielen afgaan, maar de Zwolse doelman houdt de bal knap tegen. Na 36e minuten moet Jong FC Volendam met tien man verder, nadat verdediger Raoul Esseboom na een harde tackel zijn tweede gele kaart te zien krijgt. In de eerste helft krijgen Usta en Mahmudov opnieuw kansen, maar tot meer doelpunten leidt dit niet. Hierdoor gaan beide ploegen met een 0-1 stand de rust in.

De Volendammers komen goed uit de kleedkamer en weten met één man minder toch nog op gelijke hoogte te komen. Een hoekschop wordt door Ter Wielen niet goed verwerkt, waarna de thuisploeg, na een scrimmage, de 1-1 binnentikt. In het vervolg van de wedstrijd is het Zwolse beloftenelftal de bovenliggende partij. Jong FC Volendam zakt in en probeert met counters voor gevaar te zorgen. Na 68 minuten komen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Adil Tihouna geeft een goede steekpass op Nijland, die beheerst afrondt. Ook Jong FC Volendam krijgt nog een kans, maar een schot vanuit het middenveld gaat net langs de paal. In de 79e minuut scoort Jong PEC Zwolle de 1-3 en is het verzet van de tegenstander uit Volendam gebroken. Opnieuw is het Nijland, die een goede wedstrijd met zijn derde doelpunt bekroond. De speler die in de zomer van PSV werd overgenomen schoot een voorzet van Usta knap tegen de touwen. Deze voorsprong komt in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar, waardoor de Zwollenaren de drie punten mee de bus in nemen.

Wedstrijdstatistieken
Jong FC Volendam – Jong PEC Zwolle 1-3 (0-1)
Scheidsrechter: Dhr. Vredevoogd

Opstellingen
Jong FC Volendam : Pistoor, Esseboom, Tol, Stevens (61. Plat), Wilffert, El Hamdi, Kuwas, E. Veerman, H. Veerman, Tol, Sheotahul.

Jong PEC Zwolle : Ter Wielen, IJzerman, Pereira, Patricio (45. Malaihollo), Epe, Tihouna, Domingo Hazewinkel, Nijland, Reniers, Mahmudov (45. Fennich), Usta.

Doelpunten
’28. Nijland 0-1
’49. IJzerman 1-1 (e.d.)
’68. Nijland 1-2
’79. Nijland 1-3