Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong FC Utrecht - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle heeft gisteren niet gewonnen in Utrecht tegen het beloftenelftal van FC Utrecht. Het duel dat werd afgewerkt in stadion Galgenwaard, eindigde in een 2-0 uitslag voor de thuisploeg. De belangen waren groot tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Jong FC Utrecht had aan minimaal één punt genoeg om het kampioenschap veilig te stellen en Jong PEC Zwolle zou bij winst derde worden in de beloftencompetitie B. 

De wedstrijd begon met kansen over en weer. Kevin Begois, die in het doel begon van Jong PEC Zwolle, werd direct op de proef gesteld en voorkwam daarmee de vroege 1-0 van de Utrechters. In stadion Galgenwaard werd kort daarna alsnog vroeg een feestje gevierd door de selectie en de 800 supporters op de tribune. In de dertiende minuut werd een voorzet van Gyliano van Velzen binnen gewerkt door Hamza Boukhari (1-0). Een kwartier later verdubbelde Jong FC Utrecht de voorsprong. Een schot vanaf zestien meter van Gyrano Kerk verraste doelman Begois (2-0).

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd verder. Pas in de 82 e  minuut was er nog één kans te melden aan de kant van Jong PEC Zwolle. Dimitrios Ferfelis krijgt een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar zijn schot belandde net naast het doel. De wedstrijd eindigde in 2-0 voor Jong FC Utrecht, dat daarmee kampioen is geworden. Ondanks het verlies voor de Blauwvingers, eindigde het elftal van trainer/coach Gert Peter de Gunst op een vierde positie in de beloftencompetitie B.

Wedstrijdstatistieken:
Jong FC Utrecht – Jong PEC Zwolle
Locatie: stadion Galgenwaard, Utrecht
Datum: maandag 18 mei 2015, 18.30 uur
Scheidsrechter: Davy Otto

Scoreverloop:
’14          Hamza Boukhari              1-0
’33          Gyrano Kerk                      2-0

Gele kaarten:
Jordy van der Winden (Jong FC Utrecht), Steven Fernandes Pereira, Aleksandar Bjelica, Rémon Kroes (Jong PEC Zwolle)

Opstellingen:
Jong FC Utrecht:  Menno Heus, Laurens van der Voort (‘79 Sten Vreekamp), Myenty Abena, Darren Rosheuvel, Jordy van der Winden, Nassir El Aissati, Sofyan Amrabat, Hamza Boukhari (‘72 Remco van Wingerden), Gyrano Kerk, Rodney Antwi, Gyliano van Velzen (‘66 Nick Hak).

Jong PEC Zwolle:  Kevin Begois (‘46 Nick Borgman) Kingsley Ehizibue, Steven Fernandes Pereira, Aleksandar Bjelica, Karel IJzerman, Sheraldo Becker (‘64 Tom Heerkes), Rick Dekker (‘46 Jeroen Buitenhuis), Soufyan Moro, Rémon Kroes, Dimitrios Ferfellis.