Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong FC Utrecht

Maandagavond om 18.30 uur trapte Jong PEC Zwolle af tegen koploper Jong FC Utrecht in het eigen IJsseldelta stadion. De wedstrijd schoot uit de startblokken, waarbij beide ploegen wilden aanvallen met fel voetbal. Jong PEC Zwolle profiteerde van het felle begin, door in de achtste minuut de openingstreffer te maken. Soufian Moro liep over het middenveld en verschalkte met een hard geplaatst schot de doelman (1-0). Na deze treffer golfde het spel op en neer. In de 25e minuut kopte Milo Witteveen rakelings naast vanuit een hoekschop. Twee minuten later tikte Wouter Marinus na een slim duwtje de 2-0 binnen. Direct daarna werd een voorzet aan de kant van Jong FC Utrecht aangeraakt door Jong PEC Zwolle-speler Karel IJzerman. De bal belandde in de bovenhoek van het doel waardoor doelman Boy de Jong kansloos was (2-1). Met deze tussenstand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

In de tweede helft gingen beide ploegen verder met waar zij mee bezig waren, namelijk met het leveren van strijd. In de 58e minuut verzuimd de ploeg uit Utrecht de gelijkmaker te maken na een fout aan Zwolse kant. Direct daarna leek Moro te profiteren na een te korte terugspeelbal van Jong FC Utrecht, maar hij raakte de bal niet goed genoeg om de doelman te passeren. Wanneer ? de bal niet kwijt kon, legde hij in de 65e minuut de bal voor de voeten van de aanvaller van Jong FC Utrecht, die de bal simpel kon binnentikken (2-2). In de 79e minuut kreeg Boris Rasevic de laatste kans van de wedstrijd. Hij had een vlammend schot in de benen, dat in eerste instantie gepareerd werd door de doelman, waarna de rebound ook werd gemist. 

Statistieken: 
Wedstrijd: Jong PEC Zwolle – Jong FC Utrecht 2-2 (2-1) 
Toeschouwers: 250 
Scheidsrechter: Tom Koekoek 

Opstellingen: 
Jong PEC Zwolle: Boy de Jong; Abdul Nury, Steven Pereira, Aleksandar Bjelica, Karel IJzerman (‘84. Rémon Kroes), Rick Dekker, Wouter Marinus, Boris Rasevic (‘81. Onur Tekay), Soufian Moro, Milo Witteveen (’63. Jeroen Buitenhuis), Kevin Mennega.

Jong FC Utrecht: Mike Havekotte; Yemaro Hoogdorp, Darren Rosheuvel, Yannick Cortie, Laurens van der Voort; Nassir El Aissati (’56. Remco van Wingerden), Bart Ramselaar, Erwin de Groot (‘51. Rodney Antwi), Gyrano Kerk (‘83 Gyliano van Velzen), Hamza Boukhari, Issa Kallon. 

Gele kaarten: 
Aleksandar Bjelica (Jong PEC Zwolle)