Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong FC Groningen/Cambuur

Maandagavond stond het affiche tussen Jong PEC Zwolle en Jong FC Groningen/SC Cambuur op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in het IJsseldelta stadion en ging om 18.30 uur van start. Bij het Zwolse beloftenteam begonnen onder meer Joost Broerse, Leroy Labylle en Wouter Marinus in de basisopstelling.

Beide elftallen zijn in de beginfase gelijkwaardig. Het zijn de Noorderlingen die de eerste kansen krijgen, maar vergeten deze vervolgens om te zetten in doelpunten. In de zeventiende minuut is de ploeg uit Zwolle dichtbij de openingstreffer. Centrale verdediger Broerse mag een vrije trap nemen. De routinier probeert het met een schot van zo’n dertig meter, maar zijn inzet komt tegen de lat terecht. Na 33 minuten te hebben gespeeld is het wel raak voor de bezoekers. Na een snelle uitbraak is het aanvaller Henk Bos die de score opent voor Jong FC Groningen/SC Cambuur. Drie minuten later lijkt Jong PEC Zwolle ook te scoren, maar een inzet van Onur Tekay, na een schitterende steekpass van Boris Rasevic, belandt net naast het doel. Vlak voor rust is wederom centrale verdediger Broerse dichtbij een doelpunt, maar zijn poging wordt door sluitpost Stefan van der Lei knap gepareerd.

Na de rust blijft het spelbeeld op en neer gaan. Het is Jong PEC Zwolle dat duidelijk op zoek is naar de aansluitingstreffer. Zo besluit trainer/coach Gert Peter de Gunst na 70 minuten om Milo Witteveen in de ploeg te brengen. Desondanks lukt het de Zwollenaren niet om te scoren. Hierdoor wint Jong FC Groningen/SC Cambuur het duel met 0-1 en neemt het combinatie-elftal de drie punten mee de bus in richting het hoge noorden. De eerstvolgende wedstrijd van de Blauwvingers is op maandag 2 februari tegen het Jong FC Volendam. Dit duel vindt om 18.30 uur plaats in het Kras stadion.

Wedstrijdstatistieken 
Jong PEC Zwolle – Jong FC Groningen/SC Cambuur 0-1 (0-1) 
Scheidsrechter: Davy Otto

Scoreverloop 
’33. Henk Bos 0-1

Opstellingen 
Jong PEC Zwolle : Mike Hauptmeijer, Delvechio Blackson, Joost Broerse, Steven Pereira, Leroy Labylle (’72. Sabir Akachau-Achefay), Rémon Kroes, Onur Tekay, Abdul Nury (’81. Jeroen Buitenhuis), Wouter Marinus, Kevin Mennega, Boris Rasevic (’70 Milo Witteveen).

Jong FC Groningen/SC Cambuur : Stefan van der Lei, Glenn Bijl, Berend Jan Schootstra, Roland Baas, Ron Janzen, Burak Saban, Jafar Arias, Henk Bos, Dino Islamovic, Juninho Bacuna, Bob Schepers (’73. Hristiyan Denkovski).