Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong FC Groningen - PEC Zwolle

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen/Cambuur. Om 18.30 uur gaf de scheidsrechter het startsein in het Cambuurstadion in Leeuwarden.

De tegenpartij is vanaf het begin van de wedstrijd sterker door goed voetbal en strijd. Al in de negende minuut scoort Jong FC Groningen/Cambuur de 1-0. De bal vliegt langs Kevin Begois en voor de Zwollenaren is de achterstand een feit. In de 22e minuut belandt de bal vanuit een vrije trap voor de tegenstander bij de eerste paal. De Groningse Jafar Arias tikt het leer makkelijk binnen: 2-0. Nog geen twee minuten later vliegt de bal voor de derde keer tegen het Zwolse net door een schot van wederom Arias. Vlak voor rust, in de 44e minuut, weet Arjen Hagenauw een voorzet vanuit een snelle aanval te benutten: 4-0. De Blauwvingers sjokken met een fikse achterstand richting de kleedkamer.

Bij aanvang van de tweede helft zetten de Zwollenaren de schouders er weer onder. De laatste drie kwartier gaan beter dan de eerste, maar de thuisploeg houdt de overhand met het meeste balbezit. In de 83e minuut zetten Onur Tekay en Mustafa Saymak een goede combinatie op touw die resulteert in een mooi eerste doelpunt voor de Zwollenaren: 4-1. Delvechio Blackson ziet vervolgens zijn kans schoon om zijn ploeg nog dichterbij te brengen, maar zijn bal belandt via een tegenstander in het zijnet. De inzet in de tweede helft mag niet meer baten. Als de scheidsrechter het eindsignaal geeft is de 4-1 eindstand op het scorebord definitief. Dinsdag 25 november speelt Jong PEC Zwolle de volgende wedstrijd in de competitie. Om 18.30 wordt er afgetrapt tegen Jong N.E.C./FC Oss in het IJsseldelta stadion.

Wedstrijdstatistieken 
Jong FC Groningen/Cambuur – Jong PEC Zwolle 4-1 (4-0) 
Scheidsrechter: dhr. Dijkstra

Opstellingen 
Jong FC Groningen/Cambuur  : Zeinstra, Bijl, Schootstra, Baas, Payne (’79. De Leeuw), Arias, Dijkstra, Bakker, Denkovski (’61. Schokker), Hagenauw, Hemmen. 
Jong PEC Zwolle  : Begois, Ehizibue, Edge, Pereira, Blackson, Brama, Dekker, Saymak, Karagounis (’46 Domingo), Ioannidis (’46 Rasevic) en Moro.

Scoreverloop 
‘9 Denkovski 1-0 
’22 Arias 2-0 
’24 Arias 3-0 
’44 Hagenauw 4-0 
’83 Saymak 4-1