Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong FC Groningen

Jong PEC Zwolle is maandagavond op eigen veld tegen een forse nederlaag aangelopen. In het IJsseldelta stadion werd de ploeg onder de voet gelopen door Jong FC Groningen. Twee snelle tegentreffers kwam de thuisploeg niet meer te boven. De Groningers bouwden deze voorsprong in de slotfase pas uit: 0-6. 

De nummer drie van de competitie kwam al razendsnel op voorsprong. Tom Hiariej glipte tussen de centrale verdedigers van de Zwollenaren door, kwam met wat mazzel langs Kevin Begois en schoof zo de 0-1 binnen. Al na vijf minuten verdubbelde Jong FC Groningen de voorsprong en ook nu had de ploeg over geluk niets te klagen. Een vrije trap van Yoëll van Nieff werd door de Zwolse muur zodanig van richting veranderd dat Begois ook geen antwoord meer had. Jong PEC Zwolle kwam er in de beginfase totaal niet aan te pas en leek na een kwartier zelfs op nog grotere achterstand te komen. Trent Sainsbury, de verdediger kon na lang blessureleed weer speeltijd pakken, werkte Género Zeefuik van achteren naar de grond. Scheidsrechter Tom Koekoek spaarde de Australiër nog door de kaarten op zak te houden, maar aan een strafschop ontkwam Jong PEC Zwolle niet. Zeefuik ging zelf achter de bal staan, maar verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zijn inzet ging nog riant naast. Een minuut later dook de bonkige spits opnieuw op voor Begois, die dit keer een prima redding in huis had. Pas na een klein half uur liet Jong PEC Zwolle voor het eerst van zich horen. Djarno Hofland promoveerde een prima steekpass van Dean Patricio echter niet tot doelpunt. Het schot van de speler zeilde voorlangs het doel van keeper Stefan van der Lei. Hierna was het weer de beurt aan de Groningers. Zo vond Michael de Leeuw Begois op zijn weg en plaatste Zeefuik de bal uit een vrije trap op de paal.

In het tweede bedrijf kwam Jong PEC Zwolle meer in het stuk voor, al kwam het voetballend nauwelijks tot het vijandelijke doel. Toch zorgde Kadir Usta bijna voor de 1-2, toen hij Van der Lei veel te ver voor zijn doel zag staan. Van ruim dertig meter plofte de bal bovenop de lat, waardoor Groningen met de schrik vrij kwam. Dean Patricio trof tien minuten later eveneens het aluminium, waarna Boris Rasevic een inzet geblokt zag worden met slechts een hoekschop tot gevolg. Waar Jong PEC Zwolle op jacht bleef gaan naar de aansluitingstreffer, viel het doelpunt aan de andere kant. Een messcherpe counter werd door Zeefuik beheerst afgerond. In de laatste zes minuten liepen de bezoekers nog verder uit. Zo scoorde invaller Kevin Mennega van dichtbij de 0-4 en liet een andere invaller, Jafar Arias, twee minuten voor tijd de 0-5 aantekenen. Het laatste woord was aan Van Nieff die, terwijl de klonk op negentig sprong, de eindstand op 0-6 bepaalde.

Wedstrijdstatistieken 
Jong PEC Zwolle - Jong FC Groningen: 0-6 
Scheidsrechter: Dhr. Koekoek 

Opstellingen 
Jong PEC Zwolle : Begois, Pereira, Sainsbury (46' Epe), Domingo Hazewinkel, Fennich, Nieuwenhuis (77' IJzerman), Patricio, Hofland (65' Vogelsang), Tihouna, Usta, Rasevic.

Jong FC Groningen : Van der Lei, Cijntje, Veendorp, Janzen, Cicek, Hiariej, De Leeuw, Van Nieff, Saban (82' Boutzamar), Zeefuik (80' Arias), Oldenburger (68' Mennega).

Scoreverloop    
3' Hiariej 0-1 
5' Van Nieff 0-2 
73' Zeefuik 0-3 
84' Mennega 0-4 
88' Arias 0-5 
90' Van Nieff 0-6