Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong FC Groningen - PEC Zwolle

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle in Eelde tegen Jong FC Groningen. Het team uit Groningen presteert sterk in de competitie en is na zes gespeelde wedstrijden nog ongeslagen (vier keer winst en twee keer een gelijkspel). Bij de Zwolse beloften begint Boris Rasevic als aanvaller in de basis. De jonge speler, geboren in Bosnië en Herzegovina, is overgeheveld vanuit PEC Zwolle A1.

De eerste kans van de wedstrijd is voor Mimoun Eloisghiri. De creatieve vleugelspeler schiet op doel, maar ziet zijn inzet voorlangs gaan. De eerste mogelijkheid voor Jong FC Groningen is wel raak. Kevin Mennega blijft rustig en werkt het leer na zestien minuten achter Nick Borgman tegen de touwen (1-0). In het vervolg van de eerste helft heeft Jong FC Groningen het betere van het spel. Toch krijgt het team van trainer Gert Peter de Gunst via Leroy Labylle nog een goede kans om op gelijke hoogte te komen. De middenvelder schiet na een snelle uitbraak op doel, maar ziet zijn schot op de lat terecht komen. Vlak voor de rust is het de thuisploeg die het net nog wel weet te vinden. Michael de Leeuw kopt een voorzet van David Texeira binnen, waardoor Jong PEC Zwolle met een 2-0 achterstand gaat rusten.

De Zwollenaren beginnen sterk aan het tweede bedrijf. De bal gaat goed rond en de spelers zetten druk op de defensie van Jong FC Groningen. Dit resulteert in de 59e minuut in een doelpunt voor Youssef Fennich.  De middenvelder onderschept de bal en profiteert optimaal door de 2-1 te scoren. Het Zwolse elftal is in het vervolg nog enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Zo ziet Maikel van der Werff dat zijn vrije trap nog net uit de hoek kan worden getikt. Gescoord wordt er echter niet meer, waardoor de thuisploeg ongeslagen blijft in de Beloftencompetitie poule A en Jong PEC Zwolle zich moet opmaken voor het treffen met Jong VVV/Helmond Sport. Deze wedstrijd wordt op 2 december in Zwolle gespeeld en begint om 18.30 uur. De toegang voor dit duel is gratis!

Jong FC Groningen – Jong PEC Zwolle 2-1 (2-0)
Scheidsrechter: Dhr. Blank.

Opstellingen:
Jong FC Groningen: Payne (62. Bijl), Letschert, Hateboer, Johansson, Lindgren, Adorján, De Leeuw, Texeira, Moussa (62. Saban), Mennega (69. Hagenauw), Van der Lei.

Jong PEC Zwolle: Borgman, Van der Werff, Van Hintum, Domingo, Eloisghiri (63. Hofland), Epe, Nieuwenhuis (64. Usta), Rasevic, Labylle, Tihouna, Fennich.

Scoreverloop:
’16. Mennega 1-0
’45. De Leeuw 2-0
’59. Fennich     2-1