Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong FC Dordrecht

Maandagavond heeft Jong PEC Zwolle de belangrijke competitiewedstrijd tegen Jong FC Dordrecht afgewerkt. In de openingsfase was het aftasten voor beide partijen. Jong PEC Zwolle nam na een kwartier het initiatief en na een tweetal gevaarlijke hoekschoppen kwam de ploeg van Gert Peter de Gunst op een 1-0 voorsprong. Van grote afstand probeerde Aleksandar Bjelica doelman Brian Meulmeester te verrassen. Hoewel de sluitpost de bal nog wel kon tegenhouden, verwerkte Meulmeester de bal dusdanig slecht dat Stef Nijland het leer voor zijn voeten kreeg. Nijland behield het overzicht en liet de inkomende Wouter Marinus afdrukken: 1-0.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Weer zag keeper Meulmeester er niet best uit. Dit keer werd de bal bij Nijland in de voeten geschoven. Uiteindelijk kreeg Soufian Moro de bal, waarna de Amsterdammer in de korte hoek de score verdubbelde. Nog voor het halve uur liepen de Zwollenaren verder uit. Een heerlijke pass van Nijland sneed dwars door de Dordrecht-defensie. Marinus omspeelde koeltjes Meulmeester en schoof zo zijn tweede van de avond binnen. 

Na rust ging Zwolle vrolijk door met waar het voor rust mee was geëindigd. Op fraaie wijze krulde Kevin Mennega vanaf links al naar vijf minuten de 4-0 in de verre bovenhoek. Met Abdul Nury en Dean Patricio voor Marinus en Mennega schakelden de Zwollenaren in het laatste half uur een tandje terug. Toch werd de score nog verder opgevoerd. Koud in het veld liet Patricio doelman Meulmeester voor de vijfde keer kansloos. Voor de invaller eindigde de wedstrijd in mineur. Een kwartier voor tijd moest de middenvelder zich geblesseerd laten vervangen door Rémon Kroes. 

In het restant kwam Dordt beter voor de dag. Invaller Sai van Wermeskerken zorgde voor veel gevaar, maar wist het net niet te vinden. William Troost-Ekong kreeg dat vijf minuten voor tijd wel voor elkaar. De centrumverdediger trof met een bekeken schot doel: 5-1. Door de zege op de ploeg uit Zuid-Holland, de derde op rij voor Jong PEC Zwolle, passeren de Blauwvingers Jong FC Dordrecht nu op de ranglijst.

Jong PEC Zwolle – Jong FC Dordrecht: 5-1 (3-0) 
Scheidsrechter: Martin Pérez 

Opstellingen: 
Jong PEC Zwolle: Begois, Ehizibue, IJzerman, Bjelica, Pereira, Dekker, Moro, Marinus (46. Nury), Mennega (62. Patricio, 74. Kroes), Nijland, Rasevic. 
Jong FC Dordrecht: Meulmeester, Korporaal, Ekong, Boers, Pisas, Toure, Goossens, Ališić, Biekman (60. Van Wermeskerken), Boogers (67. Bajic), Lopes. 

Scoreverloop: 
16. Wouter Marinus 1-0 
18. Soufian Moro 2-0 
26. Marinus 3-0 
50. Mennega 4-0 
65. Patricio 5-0 
85. Ekong 5-1