Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong FC Dordrecht

Vierde thuisoverwinning op rij voor Jong PEC Zwolle

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle de competitiewedstrijd tegen Jong FC Dordrecht. Het duel werd gespeeld in het IJsseldelta stadion en ging om 18.30 uur van start. Bram van Polen begon bij het Zwolse beloftenelftal in de basis.

Na negen minuten kreeg Jong PEC Zwolle een grote mogelijkheid om de score te openen. Michael Potkamp maakte een overtreding in het zestienmetergebied, waarna Adil Tihouna een strafschop mocht nemen. De middenvelder nam een aanloop, maar schoot de bal tegen doelman Robbert te Loeke aan. In de negentiende minuut was het wel raak voor het elftal van Gert-Peter de Gunst. Na een mooie aanval kon Christian de Domingo Hazewinkel het leer binnentikken (1-0).

Beide elftallen kregen in het vervolg van de wedstrijden nog kansen om het net te vinden. Het was uiteindelijk Boris Rasevic die in de 86e minuut uit een rebound scoorde. Koelbloedig zette hij Jong PEC Zwolle op een 2-0 voorsprong. De Blauwvingers gaven deze voorsprong in de resterende minuten niet meer uit handen, waardoor Jong PEC Zwolle de vierde thuiszege op rij boekte. Door deze overwinning heeft het team nu zeventien punten uit elf gespeelde competitiewedstrijden.

Jong PEC Zwolle – Jong FC Dordrecht 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: Dhr. Kroesen

Opstellingen
Jong PEC Zwolle : Borgman, Van Polen (46. Epe), Malaihollo, Nieuwenhuis, Hofland (75. Tole-Emanuel), De Domingo Hazewinkel (63. Patricio), Tihouna, Fennich, Labylle, Usta, Rasevic.

Jong FC Dordrecht : Te Loeke, Ket, Wormgoor, Vet, Den Ridder (16. Wijsbroek), Potkamp, Snijders, Luckermans, Mayele, Boogers, Pisas.

Scoreverloop
’18. De Domingo Hazewinkel 1-0
’86. Rasevic 2-0