Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong FC Dordrecht - PEC Zwolle

Jong PEC Zwolle wint eerste competitiewedstrijd in Dordrecht

Maandagavond heeft Jong PEC Zwolle de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-4 gewonnen van Jong FC Dordrecht. Het team van trainer Gert Peter de Gunst, de opvolger van de naar Ajax vertrokken Jaap Stam, staat door de overwinning op een gedeelde eerste positie in de Beloftencompetitie Poule A.

Het Zwolse elftal kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong dankzij Ronnie Reniers. De buitenspeler bleef rustig en schoot een afgeslagen bal beheerst langs FC Dordrecht keeper Clint Alliet in de verre hoek. Het duurde echter niet lang voordat Jong FC Dordrecht de stand gelijk bracht. Middenvelder Quincy Boogers kon uit een hoekschop vrij binnen werken (1-1). Gedurende de eerste helft werd Jong PEC Zwolle steeds sterker. Het team wist het veldoverwicht ook in doelpunten om te zetten. Zo wisten Bart van Hintum (1-2), Stef Nijland (1-3) en Ibrahim Ikililou (1-4) nog in het eerste bedrijf te scoren, waardoor de Zwollenaren met een ruime voorsprong gingen rusten.

In de tweede helft kwam de voorsprong, ondanks een doelpunt van Jong FC Dordrecht aanvoerder Bert den Ridder, niet meer in gevaar. Op maandag 19 augustus speelt Jong PEC Zwolle de volgende competitiewedstrijd. In het IJsseldelta stadion is Jong FC Volendam de tegenstander. Deze wedstrijd gaat om 18.30 uur van start en de toegang is gratis.

Beloftencompetitie Poule A De KNVB heeft de opzet van de beloftencompetitie dit seizoen gewijzigd ten opzichte van het vorige jaar. In twee poules wordt gestreden om een finaleplaats. De winnaar van Poule A neemt het na 22 speelrondes in een uit- en thuiswedstrijd op tegen de winnaar van Poule B. Wie in dit tweeluik het beste uit de bus komt, mag zich de beloftenkampioen van Nederland noemen. Bij het samenstellen van de poules heeft de KNVB voetbaltechnische argumenten laten prevaleren. Ook is rekening gehouden met de reisafstanden.

Scoreverloop
‘9. 0-1 Reniers
’11. 1-1 Boogers
’22. 1-2 Van Hintum
’40. 1-3 Nijland
’45. 1-4 Ikililou
’71. 2-4 Den Ridder

Opstelling Jong FC Dordrecht
Alliet, Onyeike, Yekhief, Den Ridder, Pisas, Boers, Duarte Lopes, Toure, Potkamp, Boogers, Godeken

Opstelling Jong PEC Zwolle
Ter Wielen, Van Hintum, Nijland, Reniers, Ikililou, Epe, Nieuwenhuis, Hofland, Fennich, Tihouna, Gravenbeek