Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong De Graafschap

Maandagavond trapte Jong PEC Zwolle om 18.30 uur af tegen Jong De Graafschap. Er stond veel op het spel. De winnaar nam namelijk afstand van de laatste positie op de ranglijst.

De wedstrijd schoot uit de startblokken met direct twee mogelijkheden voor Jong PEC Zwolle, maar deze kansen werden niet benut. Ook Jong De Graafschap liet van zich horen met een schot op doel in de vijfde minuut. Het liet zien dat beide ploegen wilden voetballen. In de achttiende minuut waren het de Blauwvingers die de score openden. Kevin Mennega stuurde Stef Nijland de diepte in en hij schoof de bal voorbij de doelman. Eli Babalj raakte de bal nog aan om te voorkomen dat het leer weggewerkt kon worden door een verdediger van de Superboeren (1-0). Na de openingstreffer bleef het beloftenelftal van Zwolle de betere ploeg. Echter kreeg Jong De Graafschap een vrije trap. De inzet werd van richting veranderd, maar Kevin Begois kon redding brengen. Vlak voor rust kreeg Sofian Moro de kans om de stand op 2-0 te brengen, maar zijn inzet werd gekeerd. Daardoor gingen de teams met een 1-0 tussenstand de rust in.

In de tweede helft zette de ploeg uit Doetinchem veel druk en ging het elftal op zoek naar de gelijkmaker. Echter was het Jong PEC Zwolle dat in de 61e minuut op een 2-0 voorsprong kwam. Babalj bewaarde in het strafschopgebied het overzicht en tikte de bal handig door, waardoor Moro kon inschieten. Na dit tweede doelpunt volgden er nog wat mogelijkheden voor Jong PEC Zwolle, omdat er meer ruimte kwam. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Moro met een schot vanaf de middenlijn de doelman van de uitploeg te verschalken, maar zijn inzet werd nog net over het doel getikt.

De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Jong PEC Zwolle. Hierdoor neemt het afstand van hekkensluiter Jong De Graafschap.

Wedstrijdstatistieken:

Jong PEC Zwolle – Jong De Graafschap 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: Rob Dieperink

Opstellingen:

Jong PEC Zwolle: Kevin Begois, Kingsley Ehizibue, Aleksandar Bjelica, Steven Pereira, Karel IJzerman, Rick Dekker, Kevin Mennega (’71. Rémon Kroes), Stef Nijland (’56. Onur Tekay), Soufian Moro, Eli Babalj, Boris Rasevic (’89. Ricardo Lourenco)

Jong De Graafschap: Robin Pröpper, Lars van Roon, Kars Vierwind (’74. Oguzhan Sahin), Jeroen Meurs, Tolgahan Cicek, Shanti Bedrosian, Mart de Jong, Tom Menting, Pim te Loeke, Mischa Boelens, Tigran Gazarjan