Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong De Graafschap - PEC Zwolle

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap. De Zwolse ploeg reisden af naar Doetinchem, alwaar de eerste wedstrijd in poule B om 18.30 uur afgetrapt werd.

De Blauwvingers kunnen moeilijk een vuist maken tegen de felle en gretig spelende tegenstander. Hier weet de thuisploeg al in de twaalfde minuut van te profiteren. Kristopher Vida breekt door de matige verdediging heen en scoort het eerste doelpunt van de wedstrijd. Aan het spelbeeld veranderd vervolgens weinig en de Zwollenaren leggen het af tegen de Doetinchemmers. Nog geen tien minuten later is het weer zover. Milan Massop weet de afvallende bal op te pakken en schiet knap de 2-0 voorbij doelman Kevin Begois. De Zwolse ploeg krijgt weinig tot geen grote kansen. Alleen Dimitrios Ferfelis komt dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij weet de kans niet af te maken. Het team van trainer Gert Peter de Gunst gaat teleurgesteld richting de kleedkamer.

Bij aanvang van de tweede helft laten de Zwollenaren zich meteen van een andere kant zien. Toch zijn de Doetinchemmers meer op dreef, want in de 56e minuut komt het derde doelpunt na een snelle uitbraak op naam van de thuisploeg. Maar het Zwolse beloftenelftal geeft niet op. Na een goede pass van Steven Pereira kan Kingsley Ehizibue op snelheid langs de zijlijn opstomen. Zijn goede voorzet op Ferfelis wordt door de Doetinchemse Jeroen Meurs in eigen doel gegleden: 3-1. Jong PEC Zwolle wordt feller en trekt de wedstrijd naar zich toe. Nikos Ioannidis geeft in de 72e minuut een uitstekende voorzet op Ferfelis die het tweede doelpunt voor zijn ploeg binnenkopt. Jong De Graafschap zakt zichtbaar in door de toenemende druk van de Blauwvingers. Karel IJzerman komt nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot gaat vlak langs de paal. Ook de Griekse Ioannidis en Soufian Moro doen nog een doelpoging, maar het mag niet meer baten. Na negentig minuten spelen keren de Zwollenaren zonder punten huiswaarts.

Wedstrijdstatistieken
Jong De Graafschap –Jong PEC Zwolle 3-2 (2-0)
Scheidsrechter: dhr. Pérez

Opstellingen
Jong De Graafschap : Van de Kracht, Van Roon, Raterink, Van de Pavert (’45. Tolgahan Cicek), Massop (‘72. Van der Wal), Boelens, De Jong, Menting, Gazarjan (’82. Klein Kranenberg), Vida en Meurs.
Jong PEC Zwolle : Begois, Blackson (’73. IJzerman), Mennega (’45. Ioannidis), Nury, Lam, Dekker, Pereira, Ehizibue, De Boom, Ferfelis en Moro.

Scoreverloop
’12. Vida 1-0
’19. Massop 2-0
’57. Meurs 3-0
’59. Meurs 3-1 (eigen doelpunt)
’77. Ferfelis 3-2