Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Jong Brabant United

Dinsdagavond stond het oefenduel tussen Jong PEC Zwolle en Jong Brabant United op het programma. Om 18.30 uur werd er in het IJsseldelta stadion afgetrapt door de ploeg van trainer/coach Gert Peter de Gunst. Bij de Zwollenaren begonnen onder meer Rick Dekker, Joost Broerse en Aleksander Bjelica in de basisopstelling. Ook maakte Mustafa Saymak na blessureleed weer zijn eerste speelminuten op het veld.

Het beloftenelftal van Zwolle begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de twaalfde minuut op een 1-0 voorsprong door Wouter Marinus. De middenvelder draaide goed weg en schoot de bal knap langs de keeper van Jong Brabant United. Al snel na de openingstreffer volgde de 2-0. In de zeventiende minuut werd Boris Rasevis onderuit gehaald in het zestienmetergebied. Scheidsrechter de Wit gaf een strafschop en deze buitenkans werd binnengeschoten door Rasevis. In de 27e minuut bekroonde Saymak zijn rentree met een doelpunt. Na een voorzet belandde de bal voor de voeten van Saymak, waarna hij de 3-0 op het scorebord schoot. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze was hetzelfde spelbeeld te zien. De ploeg uit Zwolle was een maatje te groot voor de ploeg uit Brabant, maar toch werd het vijftien minuten na rust 3-1. Josemar Makiavala werd met een mooie pass in stelling gebracht en rondde beheerst af. Na de treffer van Makiavala golfde het spel meer op en neer, maar de resterende doelpunten vielen uiteindelijk in de slotfase. Na een mooie individuele actie scoorde Marinus de 4-1. Vlak daarna zette Soufian Moro de eindstand op het scorebord. Hij maakte de laatste treffer van de avond (5-1).

Wedstrijdstatistieken:
Jong PEC Zwolle – Jong Brabant United 5-1 (3-0)
Scheidsrechter: Robert de Wit

Scoreverloop:
’12 Wouter Marinus 1-0
’18 Boris Rasevic 2-0
’27 Mustafa Saymak 3-0
’60 Josemar Makiavala 3-1
’88 Wouter Marinus 4-1
’89 Soufian Moro 5-1

Opstellingen:
Jong PEC Zwolle : Kevin Begois, Kevin Mennega, Joost Broerse, Aleksander Bjelica, Kingsley Ehizibue, Steven Pereira, Wouter Marinus, Rick Dekker Mustafa Saymak, Soufian Moro, Boris Rasevic

Jong Brabant United :Freek Langermans, Filippo Penna, Vincent van Hoof, Sjoerd van Beers, Larbi El Harouchi, Josemar Makiavala, Sil van Herwijnen, Hafid Salhi, Ralph Vos, Bassou Boulghalgh, Giovanni La Rocca

Gele kaarten:
Vincent van Hoof (Jong Brabant United), Rick Dekker (PEC Zwolle)