Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong Almere City - PEC Zwolle

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC. Om 18.30 trapten de ploegen af in het Almere City FC Stadion.

De Zwollenaren gaan goed van start en creëren veel mogelijkheden. Zo krijgen onder meer Boris Rasevic en Wouter Marinus kansen, maar beide spelers hebben het vizier niet op scherp staan. Gedurende de eerste helft komt de thuisploeg wat beter in zijn spel. Zo krijgt Charles Jr. Dissels van Jong Almere City FC de gelegenheid om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Doelman Boy de Jong is echter alert en pareert zijn inzet.

In de tweede helft laten beide ploegen zien dat ze voor de winst gaan. Jong PEC Zwolle creëert wederom kansen, maar zowel Kingsley Ehizibue als Nikos Ioannidis krijgen de bal niet voorbij de sluitpost van Jong Almere City FC. In de 72e minuut is het wel raak voor de Blauwvingers. Ehizibue kopt een voorzet van Delvechio Blackson knap in het net: 0-1. Daaropvolgend ontstaan meer kansen voor de tegenpartij en de Zwollenaren krijgen het moeilijker. Karel IJzerman begaat een overtreding, waarna Dissels een penalty mag nemen. De Jong raakt de bal nog aan, maar de 1-1 is in de 79e minuut een feit. Nog geen twee minuten later maakt Mike Busse het derde doelpunt van de wedstrijd, waarmee hij de 2-1 eindstand op het scorebord zet. In de 90e minuut ontvangt Steven Pereira zijn tweede gele kaart en moet hij het veld verlaten. De thuisploeg trekt zodoende aan het langste eind en laat de Zwollenaren op zes punten staan. Jong PEC Zwolle speelt op 20 oktober om 18.30 uur de volgende competitiewedstrijd thuis tegen Jong sc Heerenveen.

Wedstrijdstatistieken
Jong Almere City FC – Jong PEC Zwolle 2-1 (0-0)
Scheidsrechter: dhr. Dijkstra

Opstellingen
Jong Almere City FC: Etemadi, Boldewijn, Kip (’61. Tadmine), Oost, Dissels, Garden, Receveur (’76. Ait Afkir), Busse, Lanser, Kalpoe, Netteb (’32. Davids).
Jong PEC Zwolle: De Jong, Mennega, Ioannidis, Blackson (’80. Edge), Marinus, Dekker, De Domingo Hazewinkel (’46. Kroes), Pereira, Ehizibue, Rasevic (’65. Lourenco), IJzerman.

Scoreverloop
’72. Ehizibue 0-1
’79. Dissels 1-1
’81. Busse 2-1